RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bydel Sagene går bedre tider i møte etter at de ble tilgodesett med friske midler. ARKIVFOTO
Bydel Sagene går bedre tider i møte etter at de ble tilgodesett med friske midler. ARKIVFOTO

Sagene i pluss

Drøyt 25 millioner kroner i ekstra midler. Bydel Sagene gikk i pluss i fjor, i tillegg til nye friske øremerka midler. Men det manes fortsatt til forsiktighet i bydelen.

SAGENE: Vi har valgt å være nøkterne, for vi er bekymra for noen av områdene i budsjettet, sa bydelsdirektør i Bydel Sagene, Knut Egger under møtet i bydelsutvalget (BU) sist torsdag.

Likevel var det gledelige nyheter han kom med. Bydel Sagene har i følge regnskapet for 2008 et overskudd på drøye 10 millioner i frie midler. I tillegg kommer drøyt 14 millioner kroner i øremerka midler.

De gode nyhetene er at Bydel Sagene tas ut av den forsterkede økonomiske oppfølgingen, sa Egger, til applaus fra de lokalt folkevalgte.

Friskmeldt

Takk for at du har friskmeldt pasienten, var beskjeden fra BU-leder, Per Overrein (Ap).

Riktignok påpekte direktøren at det ikke er han som er kirurgen bak operasjon friskmelding, men verkebyllen er uansett vekk fra den hardt prøvede bydelen.

Helt siden bydelsreformen i 2004 har Bydel Sagene vært nødt til å kutte i enten tjenestetilbud, aktivitetsnivå eller begge deler. Bydelen har kutta til beinet i lovpålagte tjenester, mens de ikke lovpålagte tjenestene som frivillig arbeid og ungdomstiltak hvert eneste år har stått laglig til for hugg.

Demonstrasjoner, flammende innlegg fra talerstolen og en rekke utspill fra politikerne synes nå endelig å ha nådd fram.

Selv om resultatet var overraskende, var det gledelig. Kanskje har vi aldri sett et liknende resultat her på Sagene, sa Helge Stoltenberg (Ap) som roste både administrasjon og politikere.

Vi kan gi oss selv en klapp på skulderen nå. Både vi og tidligere BU har tatt tøffe beslutninger, sa han.

Maner til forsiktighet

Likevel blir det ikke sjampanje og kanapeer i bydelen det nærmeste året.

Finanskrisa tynger også Sagene, og frykt for økt arbeidsledighet og økte utgifter til sosialhjelp gjør at flere politikere manet til forsiktighet i året som kommer.

Jeg vil rose administrasjonen for det arbeidet de har gjort. Samtidig vil jeg anmode om forsiktighet. Vi er i en situasjon der vi merker rystninger, sa Beate Mikalsen (H), som påpekte at problemene i det statlige NAV gjør at bydelen vil få økte utfordringer.

NAV Stat klarer ikke treukersfristen, og skyver dermed problemet over på oss, sa hun med hentydning til at manglende utbetaling av dagpenger fører flere over på sosialhjelp.

Likevel gir de nye millionene en litt enklere hverdag for både administrasjon, bydelsutvalg og ikke minst beboere som er avhengig av bydelens tjenester det neste året.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere