RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sagene må kutte 34 millioner kroner


TRANGE TIDER: Bydelsdirektør Knut Egger har ingen lett jobb når han skal budsjettere for Bydel Sagene. Bydelen har 34 millioner kroner mindre å rutte med for 2012.
TRANGE TIDER: Bydelsdirektør Knut Egger har ingen lett jobb når han skal budsjettere for Bydel Sagene. Bydelen har 34 millioner kroner mindre å rutte med for 2012. Foto: ARKIVFOTO
Bydel Sagene må kutte både i sosialtjenesten og i hjemmehjelpen. Bydelen får 34 millioner kroner mindre å rutte med i 2012.

SAGENE: Bydelen har de siste fire årene gått i økonomisk balanse, men for 2012 må bydelen for alvor stramme inn.

 
 


Mye av årsaken er at Bydel Sagene har en stadig synkende andel eldre, men sliter med å vri stillinger fra pleie og omsorg til barne- og ungdomstiltak.

Det betyr at bydelen bruker av midler avsatt til barn- og ungdomstiltak for å finansiere tiltak til hele befolkningen, opplyser bydelsdirektør Knut Egger.

Kutt i stillinger

For å få til et saldert budsjett for neste år har bydelsdirektøren lagt opp til å holde fire årsverk i sosialtjenesten ubesatt. Dette tilsvarer et kutt på 3 millioner kroner som sammen med et kutt i sosialhjelpen på 4 millioner kroner gjør at denne sektoren vil få merke trangere tider.

– Stram ramme for sosialtjenesten, men mulig, konkluderer Egger.

Hjemmetjenesten kuttes med åtte årsverk tilsvarende 5 millioner kroner, samt 1 million kroner i drift.

I tillegg foreslås det å inndra 1,7 årsverk ved Søknadskontoret for eldre. Også bydelens administrasjon blir kuttet med 3 millioner kroner

Færre eldre

Antall sykehjemsplasser trappes ned til 29.

– Antallet 80- og 90-åringer går ned i bydelen, og vi regner med at nedgangen tilsvarer rundt 17 sykehjemsplasser, sier Egger.

Antall sykehjemsplasser har sunket dramatisk i bydelen de siste åra, som følge av en endring i befolkningen.

– I 1994 hadde vi 700 sykehjemsplasser, i år har vi 240, sier Egger.

Nesten hele bydelens nettokutt rammer pleie- og omsorgstjenesten.

Lyspunkter

Direktørens budsjettforslag inneholder også noen lyspunkter, mener bydelsdirektøren. Han kan fortelle at barnevernet skal få 2,5 millioner kroner mer neste år og at helsestasjonen skal styrkes med ett tiltrengt årsverk.

Driften av det nye Treschows hus – Omsorg+ – er sikret, slik at 76 leiligheter for eldre kan tilbys fra 1. mars neste år.

Bydelens nye organisering av rehabilitering og drift av boliger har gitt en besparelse på rundt 4 millioner kroner.

– Den største nye utfordringen bydelen står overfor neste år er samhandlingsreformen mellom kommuner og sykehus, mener Knut Egger, som også kan fortelle at Bydel Sagene er tildelt 5,4 millioner kroner som er avsatt til formålet.

Bekymret

BU-leder Helge Stoltenbeg (Ap) er bekymret for den økonomiske situasjonen i Bydel Sagene.

– Vi opplever år etter år store kutt i bydelenes rammer. Dette går utover bydelenes muligheter til å løse de oppgavene de er satt til å løse, sier Stoltenberg.

– Samtidig lover byrådet nye satsninger og forbedring av de tjenestene bydelene leverer. Dette henger ikke på noen måte sammen.

Budsjettforslaget skal behandles av bydelsutvalget på Sagene 15. desember. Møtet er åpent for alle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere