Gå til sidens hovedinnhold

– Sagene omstiller seg ikke raskt nok

Sosialbyråd Anniken Hauglie (H) er uenig i at Høyre ikke bryr seg om vanskeligstilte.

RÅDHUSET: – Som en følge av at budsjettforliket mellom H, V, Frp og KrF blant annet styrket eldreomsorgen bør presset på andre satsningsområder, som forebyggende barne- og ungdomstiltak, være redusert, sier sosialbyråd, Anniken Hauglie (H), og fortsetter:

– Sagenes problem er at de ikke har klart å omstille seg raskt nok når det gjelder endringer i befolkningen. Det er en utfordring, men jeg har tillit til at de klarer det.

Bydel Sagene har fått et rammekutt på 21 millioner kroner for 2012. Det får venstresiden i bydelsutvalget til å se rødt.

De som har det vanskelig får det ikke bedre av at de som har det best får det verre

– Kjenner ikke til løfter

Karina Hellum (Ap), leder av Bydel Sagenes helse- og sosialkomité hevder at byrådet har lovet ny satsning på bydelens tjenester, men ikke holder løftet. Dette er løfter Hauglie ikke kjenner til.

– Jeg vet ikke hvilke løfter Hellum sikter til. Høyres fremste løfte og ambisjon er å være garantisten for å sikre barna våre en skole som setter dem i stand til å stå på egne ben. Oslos innbyggere har valgt et blått styre for fjerde gang. Det er et stort ansvar og en forpliktelse vi selvfølgelig tar på det største ansvar, sier hun.

Vil løfte frem vanskeligstilte

– Sagene Arbeiderparti kritiserer det borgerlige byrådet for ikke å være interessert i å utjevne forskjeller mellom øst og vest i levekår. Hva er egentlig Høyres ståsted i dette spørsmålet?

– De som har det vanskelig får det ikke bedre av at de som har det best får det verre, sier Hauglie.

– For Høyre er derfor det viktigste å løfte de som har det vanskelig og sørge for gode tilbud til disse. En god skole til barna og jobb til de voksne er det viktigste vi kan gjøre.

Hauglie sier hun vil jobbe for å bedre forholdende for Oslos rusavhengige.

– Ett av mine politiske hjertebarn er et bedre tilbud til personer med dobbeltdiagnoser, det vil si de som sliter med rus og psykiske problemer. Først og fremst må vi sørge for egnede boliger med tett oppfølging av både kommune og spesialisthelsetjeneste, avslutter hun.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her