RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sagenes damer jakter på medalje

Innebandydamene til Sagene IF har medaljer i blikket denne sesongen. Og ikke bli overrasket om det ender opp med gull. Lørdag banket de Slevik 6-3 i Bjølsenhallen.

Bjølsen: Rutinerte Solfrid Karita Lindahl var med da Sagene IF startet opp med innebandy for åtte år siden, og hun er fortsatt en nøkkelspiller i laget. Mot Slevik ble hun kåret til hjemmelagets beste spiller, og fikk en pose sjokolade i premie.
Hun er ikke i tvil om hvorfor Sagene plutselig er med og kjemper om gull i eliteserien.
"Myggan", sier Solfrid Karita.
Og med det mener hun svenske Helena "Myggan" Lindberg. En gang kåret til verdens beste kvinnelige innebandyspiller, og hun har fortsatt ikke glemt de gamle kunstene. Nå er hun kaptein på Sagene etter å ha vunnet stort sett alt med Holmlia de siste sesongene.
Jeg bor her på Sagene, og dessuten er det morsommere å spille på et lag som ikke alltid vinner. Holmlia var veldig suverene, men nå er det mye jevnere i eliteserien, sier "Myggan".
Flere nye
Men det er ikke bare "Myggan" som har hevet Sagene. Dyktige Marie Solvoll Lyby kom fra OSI, og svenske Maria Persson er også en solid forsterkning.
Disse tre bidrar til at Sagene har blitt mye bedre, sier Solfrid Karita.
Og kanskje det viktigste av alt, Sagene har blitt en mer attraktiv klubb som trekker til seg spillere. Slik har det ikke alltid vært.
Sagene har hatt et litt dårlig stempel i flere år, og det henger igjen fra herrelaget for noen år siden. Men nå er alt mye bedre, sier Solfrid Karita, som trives kjempegodt i den nye Bjølsenhallen.
Tut og kjør
I lørdagens kamp mot Slevik var det mye fart og tempo, men i følge jentene selv gikk det litt for fort iblant.
Det ble litt for mye "hawaii". Tempo var bra, men alle ble nok litt stressa av at det gikk litt for fort. Det ble ikke noe særlig lagspill, sier "Myggan".
Men Sagene var hakket vassere enn gjestene fra Slevik, og matchen var nærmest avgjort etter den første perioden. Da ledet Sagene 3-0 etter at Solfrid Karita ga vertene ledelsen etter bare 39 sekunders spill.
Hva er målet for sesongen?

Målsettingen er å komme til sluttspillet, sier Solfrid Karita.
Det klarer dere jo fint, sikter dere ikke litt høyere nå som det går så bra?

Vi går for medalje nå, sier "Myggan".
Lørdag er det seriefinale mot serieleder Holmlia på bortebane. Holmlia leder serien ett poeng foran Sagene, og er det eneste laget som har slått Sagene (4-2) denne sesongen. Nå er det tid for revansje.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere