*Nettavisen* Nyheter.

Sagenes ukjente superlag

Sagenes landhockeylag. Bak fra venstre: Manager Eyvind Dahl, spillende lagleder Amir Arshad, Raheel Raja, Shwez Ali, Damien Crawford, Sulman Arshad, Rune Andersen. Foran fra venstre: Davinder Singh, Ali Aktar, Wasim Raja, Faraz Iamil, Shaazad Shafaqat Alix. Ikke til stede da bildet ble tatt: Syed Ul Waqar Hasan, Mohammad Faisal, Zeshan Mohammad Arshad, Qasim Ahmed, Chris Seebold, Tom Seebold.

De færreste kjenner til Sagene Landhockey, men faktum er at laget er best i Norge. Nylig bemerket også Sagene seg i europacupen.

Klikk på bildet for å forstørre.

God: Shwez Ali er en av de mange gode på Sagene-laget.

SAGENE: I tyrkiske Ankara tok Sagene hjem bronsemedaljen fra den harde turneringen, der laget møtte motstand fra hele Europa. Til slutt ble bare lagene fra Tyrkia og Serbia for sterke.

Vi er det første norske laget som har klart medalje i e-cupen. Etter vi kom hjem har vi fått mange fine tilbakemeldinger fra de andre norske klubbene. Det vi har gjort, har gjort de andre tente, forteller manager Eyvind Dahl og spillende lagleder Amir Arshad.

Vil rykke opp

Sagene-gjengen var likevel ikke helt fornøyde med Tyrkia-oppholdet. For det kunne blitt enda bedre.

Bare målforskjellen gjorde at vi ble nummer tre, og hadde vi tatt andreplassen hadde vi rykket opp i C-pulja. Det var litt bittert, sier Arshad.

Dette har uansett gitt oss utrolig mye motivasjon. Vi skal prøve igjen neste år, lover han.

For det er allerede klart at Sagene får en ny sjanse i europacupen. I vinter har nok en gang laget gått seirende ut av serien innendørs her hjemme.

Vi har vunnet mye de siste årene. Også i helga vant vi, da det ble spilt cup i Klemetsrudhallen, forteller Arshad.

Suksess

Sagene er fortsatt fersk som landhockeyklubb, selv om merittene tyder på at de har holdt på i mange, mange år.

Klubben ble først stiftet i 2005, i hovedsak av gamle Sagene- og Bjølsen-gutter. Etter det har vi vunnet noe hvert eneste år, sier Arshad og Dahl.

Med det nye anlegget på Voldsløkka håper duoen at landhockey blir enda mer populært.

Det er nok mange som ikke vet at vi holder på, men vi har også fått stablet på beina et juniorlag. Nå må vi spille kampene våre i Kjelsåshallen og på Jordal, men vi håper vi får spilt mer på hjemmebane etter hvert, forteller gutta som trener i Klemetsrudhallen.

Uansett har det blitt mye suksess for Sagene den siste tiden, noe trenerduoen Syed Ul Waqar Hasan og Mohammad Faisal har mye av æren for.

De har begge spilt på høyt nivå i Pakistan, og førstnevnte var med på Pakistans landslag som dominerte på 90-tallet, forteller Amir Arshad.

@Sitat.tekst.spo:Vi er det første norske laget som har klart medalje i e-cupen

Amir Arshad og Eyvind Dahl

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag