RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Steinar Saghaug
Steinar Saghaug

Saghaug får sitt P-hus

Byrådet er positive til et underjordisk parkeringshus på Youngstorget.

- Byrådet er positivt til et underjordisk parkeringshus på Youngstorget og anbefaler ikke et midlertidig forbud mot deling og byggearbeid på tomten. Et parkeringshus vil redusere overflatetrafikken og være miljøfremmende, sier byråd for byutvikling Merete Agerbak-Jensen i en pressemelding.

Med et underjordisk parkeringshus blir parkeringen i gatene rundt og på selve torget fjernet. Før jul ble saken utsatt nok en gang utsatt, da det kom inn et forslag om bygge- og deleforbud for å stoppe planene. Nå ser det uit til at gårdeierne med Steinar Saghaug i spissen får gjennomslag for sitt syn.

Nytt hotell

Bilistene skal kunne kjøre direkte fra Ring 1 til parkeringshuset, og det vil også føre til at trafikk på grunn av bilister som leter etter parkering reduseres, påpeker byrådet.

De begrunner behovet for parkeringshuset med at mange institusjoner i området har behov for parkering. Når Folketeateret og nytt hotellet også åpnes, vil dette i tillegg kreve flere parkeringsplasser.

Forslaget innebærer at det blir bygget et 2. etasjers parkeringsanlegg under jorden med 460 parkeringsplasser. Det vil gi ca. 100 flere plasser enn området har i dag.

- Et parkeringshus under Youngstorget vil gi et penere byrom og økt fremkommelighet for gående og syklende i området, sier Agerbak-Jensen.

Dermed blir det kraftig motbakke for opposisjonen som vil stoppe parkeringshuset med 460 plasser fordi de ikke vil ha flere biler i sentrum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere