RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Saksofonisten Soran (15) kjemper for Oslo


Soran Lind fra Sogn kan vinne 10.000 kroner i stipend fra Norsk Tippings og kulturskolerådet. Her fra Oslo- og Akershusmesterskapet for blåsere tidligere i år.
Soran Lind fra Sogn kan vinne 10.000 kroner i stipend fra Norsk Tippings og kulturskolerådet. Her fra Oslo- og Akershusmesterskapet for blåsere tidligere i år. Foto: FOTO: PRIVAT
Saksofonisten Soran Lind (15) fra Øvre Sogn kjemper mot «hele Norge» om Drømmestipendet 2011.

SOGN: Hvert år deler Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd ut 100 stipender på 10.000 kroner hver.

Til Drømmestipendet 2011 har alle landets kommuner nominert en kandidat hver.

Av alle de innkomne forslagene til Oslo musikk- og kulturskole ble den 15-årige saksofonisten valgt ut til å representere hovedstaden.

– Jeg er lidenskapelig opptatt av å spille klassisk saksofonmusikk. De andre kaller det hobbyen min, men min drøm er å kunne si at min hobby er min jobb, og min jobb er min hobby. Jeg vil spille og glede andre og meg selv. Pengene vil jeg bruke på masterclasses og konkurranser i utlandet, samt utstyr. Jeg jakter alltid på den mest spennende tone, og da må utstyret være det aller beste, sier Soran på Drømmestipendets nettsider.

Soran, som går i niendeklasse på Nordberg ungdomsskole, gikk i januar helt til topps i sin klasse for solister i Oslo- og Akershusmesterskapet for blåsere.

Siden han var 13 har han deltatt i Musikkhøyskolens talentutviklingsprogram.

Juryen til Drømmestipendet ledes av skuespiller Mari Maurstad, og i juni blir det klart hvilke 100 kandidater som blir valgt ut som stipendmottakere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere