*Nettavisen* Nyheter.

Salg av Sagene folkebad

SV synes det er trist at bystyrets flertall i 2002, mot SV og Aps stemmer, valgte å selge Sagene bad. Vi ønsket at badet fortsatt skulle være i offentlig eie, da en offentlig drift av badet ville sikret både pris og kvalitet på en måte som bedre ivaretok beboernes interesser. Vi ønsket å legge til rette for rehabilitering og drift i kommunens egen regi. En privat kjøper har kommersielle interesser, og regner med betydelige inntekter på sikt. SV er derfor bekymret for prisutviklingen for badet, og er redd det kan bli så dyrt at bydelens befolkning i liten grad har råd til å bruke det.

Men den saken innser vi at vi har tapt, og at bystyrets flertall dessverre har et annet syn. Derfor ønsker vi likevel å bidra til best mulig drift av badet framover.
SV er glade for, og positive til, at kjøper er forpliktet til å rehabilitere og åpne badet så snart som mulig etter overtakelsen. Vi er også glade for at kjøper er forpliktet til å sikre at det skal være et offentlig tilgjengelig badetilbud i denne bygningen. Det er også gledelig at det i avtalen er lagt inn en leieavtale for svømmehallen til undervisning, og styrket svømmeopplæring i Oslo-skolen.

Det er viktig å sikre at bygningen, og badet, fortsatt kan komme fremtidige generasjoner til gode. SV og Ap foreslo derfor i forrige bystyremøte at det skal sikres en lengre leietid for kommunen enn det som var foreslått. Vi foreslo en fordobling fra ti år, med en opsjon på ytterligere ti år ganger to, altså 20 år. Dette fikk heldigvis flertall.

SV og Ap fikk også flertall for forslag om at en eventuell søknad om bruksendring av bygningen som huser Sagene bad, skal legges fram for Bystyret til endelig behandling. Med disse vedtakene håper SV at Sagene bad fortsatt skal forbli et folkebad.

Marianne Borgen
Finanskomitémedlem SV

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag