RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gardermusikernes Storband og solist Frode Thingnæs fylte søndag kveld Høybråten kirke med flott og variert musikk. Det ville være rart om ikke taket løftet seg et par cm i løpet av kvelden.
Gardermusikernes Storband og solist Frode Thingnæs fylte søndag kveld Høybråten kirke med flott og variert musikk. Det ville være rart om ikke taket løftet seg et par cm i løpet av kvelden.

Salig storbandaften

En fullsatt Høybråten kirke var søndag kveld vitne til en storslått konsert signert Gardermusikernes Storband og trombonisten Frode Thingnæs.

HØYBRÅTEN: Kirken var fylt til randen av såvel unge som gamle som ønsket å få med seg den årlige konserten med Gardermusikernes Storband.

I år hadde de tatt med seg trombonisten Frode Thingnæs som solist, og det var ingen tvil om at storbandet, solisten og de fremmøtte storkoste seg på den vel to timer lange konserten.

Dette er sjette året på rad gardermusikerne gjester kirken. Arrangørsjef, Tore Grue som representerer Høybråten Lions er veldig fornøyd med tradisjonen de har fått stablet på beina.

Det hele begynte med at jeg kjente et par av gutta i storbandet, og vi fikk ordet med en konsert her i kirken. Det er veldig flott at de stiller opp på noe sånt som dette her. Det er åpenbart ikke for pengenes skyld de gjør dette her, alt av overskuddet går til Høybråten kirke.

Varmekabler i gulvet

I stedet for å selge billetter ble det sendt rundt kollekt i løpet av konserten, der tilhørerne kunne bidra med det beløpet de ønsket.

Det resulterte i et beløp på hele 10 000 kroner!

Leder for menighetsrådet, Marianne Solbakken var svær takknemmelig, og kunne fortelle at pengene fra konserten skal gå til å pusse opp kirkekjelleren og og legge varmekabler i gulvet der de unge holder på på fritiden.

Strålende solist

Tidligere har Gardermusikernes Storband hatt med solister som Ole Edvard Antonsen og Wenche Myhre, og på søndag var det trombonisten Frode Thingnæs som var hyret inn for å spille med storbandet.

Blant annet fikk vi høre et par av Thingnæs' egenkomponerte låter, nydelig akkopagnert av storbandet.

Men gardermusikerne viste også at de slett ikke er noe taffelmusikkorkester, og de klinte til med tromme-, saksofon- og trompetsoloer man kjente helt ut i fingerspissene.

Jeg har spilt med mange av gutta her i ulike anledninger før, så mange av dem er både dyktige kollegaer og gode venner, sier Thingnæs.

Foruten å spille med storbandet denne søndagen, bedriver Frode Thingnæs tiden sin med spilling og komposisjon i tillegg til at han dirigerer en rekke orkestre, deriblant Kampen Jantsjarorkester.

Jeg er heldig som får drive med det jeg liker aller best, og jeg håper å holde på lenge. Får håpe vi ikke går ut på dato!

Storband med erfaring

Uten forkunnskaper vil man kanskje tenke at Gardermusikernes Storband består av en gjeng 20 år gamle, korklipte testosteronbomber, men da må man tro om igjen.

Misforstå rett; her er det både testosteron og kort hår, men denne årgangen har spilt sammen i 25 år, og dagens gardister var vel knaptnok påtenkt da disse startet.

Med en fartstid på 25 år, har storbandet opparbeidet seg status som et av byens beste swingband, og de har også opptrådt på tv og i Rolf Wesenlunds program, "Wesenstund". Dirigent Geir Gaarder forteller at de gjerne blir hyret inn for å spille til dans på diverse tilsetninger.

Vi er en godt samspilt gjeng som har spilt sammen siden vi var i garden. Vi var i alt 18 stykker som dimmet sammen, og vi bestemte oss for å fortsette å spille sammen. I dag er det 13 igjen av oss som dimmiterte fra militæret i 1983, forteller Gaarder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere