*Nettavisen* Nyheter.

Salmer og sanger...

Du trengte ikke være kristen for å gå i kirken denne søndagskvelden. Nok en gang ble vi minnet på hvor flotte konsertlokaler våre kirker er

Den tradisjonelle Stovner konserten ble arrangert på Fossum kirke. Den flotte og varme kirkehallen fungerte en konsertarena for kor- og klassisk musikk. Denne søndagen var det en "lånt" medarbeider som fikk æren av å åpne konserten. Erling Strøm som er kantor i Bredtvet kirke i bydel Bjerke, satte en intens stemning i salen med Litanier (Bønner) av Jehan Alain. Deretter kom bydelens røst, Stovner bydelskoret på scenen med ABBAs klassiker Takk for musikken.
- Vi ønsket å samle de beste musikalske kreftene i distriktet, profesjonelle sollister og bydelens egen kor til en mønstring og en musikalsk opplevelse, sier dirigenten Torkil Baden.
Selve dagen for konserten var litt spesiell. Det er på dagen fire år siden terroren nådde New York på en katastrofal måte. Bydelskoret fremførte i den anledning flere fredssanger: Fredsvise av Terje Formoe og Svein Gundersen, Dona la pace (Berthier) og Dona nobis pacem av Bach.
- Vi tror ikke på pessimisme men på at mange kan gjøre noe for forsoning, felleskap i verden og fred. Derfor valgte vi disse sangene for denne kvelden, sier Baden.

Lokale krefter

De fleste musikere som deltok på Stovnerkonserten er fra distriktet. Tor Fotland fra Vestli fremførte et forrykende stykke fra operaen Orfeus og Evrydike sammen med Erling Strøm. Det er få steder der De salige ånders dans passer bedre enn i en kirke, noe Fotland og Strøm overbeviste publikum om.
Andrei Maevski og Olav Bakke er begge oppvokst på Stovner. Maevski spiller i dag i Den Norske Operas orkester mens Bakke er i militærmusikken i Bergen. Deres framføring av Sonate av Francis Poulencs avsluttet den første delen av konserten. Gjestene fikk anledning til å forfriske seg i kafeteriaen.
- Jeg er fornøyd med oppmøte. Det pleier å være mange som kommer hit for å nyte musikken. Tidspunktet for Stovnerkonserten er også riktig. Sommeren er over men det er ennå ikke så mørkt og kaldt for at folk ikke gidder å gå ut, sier Baden.

Høstvisa

Etter pausen fikk publikum enda flere musikalske reiser gjennom de greske skoger, og det ble dukket opp for enda en klarinett- duo. Fotland og Strøm fremførte enda et stykke fra Orfeus og Evrydike, Jeg reiser ikke uten Evrydike. Før det spilte Maevski og Bakke Duo koncertine av Joseph Prazner. Bydelskoret avsluttet konserten med en intens og varm høstvise av Jansson og Tauro:
- Skynda deg, älskade, skynda att älska, dagarna mörknar minut för minut. Tänd våra ljus, det er nära till natten. Snart är den blommande sommar'n slut..

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag