Gå til sidens hovedinnhold

Salsa, trim og jazz

Wendy Lofthus setter seg godt til rette bak pulten på Ullevål Hageby seniorsenter. Til tross for hennes korte fartstid som leder bugner hun over av spennende ideer.

Ullevål: - Jeg vil nok prøve meg litt frem og er ikke redd for å prøve og feile. Det viktigste er at vi forsøker å nå flest mulig, sier Lofthus.

Litt nytt

På vei bort til vinduet ringer telefonen både en og to ganger. Lofthus spør høflig om hun får lov til å svare på telefonene, og selvfølgelig får den nyansatte lederen det.
- Jeg overtok jobben 1. juli men har også vært på ferie i USA i to uker. Dermed har det blitt nokså hektisk, men veldig morsomt også, smiler hun.
Nye gulv og ditto gardiner vitner om nye lederhender ved senteret. Ved hjelp av både spanskkurs, salsakurs og jazzkveld ønsker hun å tiltrekke seg både nye og gamle brukere.
- Det er viktig at vi har noe å lokke med både for de som har vært her tidligere og for de såkalte nye pensjonistene. 25. august starter vi opp høsten med jazz med en amerikanerinne jeg har stor sans for. Det håper og tror jeg vil trekke mange hit til senteret, sier Lofthus.

Ut på tur

Aktivitør Lisbeth Brønnes oppgave er denne høsten å holde et knippe mennesker i sin beste alder i form. Trimgruppen rundt Sognsvann er utvilsomt et godt sted å begynne.
- Det er viktig å holde seg i form gjennom hele livet, og det gjelder selvfølgelig også etter pensjonsalder. Her kan man komme og møte andre trimentusiaster som alle er glad i bruke kroppen, sier Lofthus.
Hun er stolt av at senteret allerede har en godt opparbeidet frivillig stab som henter folk og kjører dem til senteret. I tillegg kjører senteret ut varm mat til brukere som ikke har mulighet til å legge turen innom.
- Vi skal sammen med hjemmesykepleien være et forebyggende tiltak for de menneskene som bor i området. Senteret fungerer allerede godt, men det er alltid rom for å bli enda bedre. Det tror jeg vi skal få til, sier hun.
På trappen stiller en ivrig leder og en spøkefull aktivitør opp til billedtagning. Til tross for Lofthus' korte tid i sjefsstolen er det ingen ting å si på personkjemien.
- Jeg føler meg velkommen her, og vet at jeg kommer til å trives. Området senteret ligger i er jo også så hyggelig, med små butikker og kafeer, sier hun og titter ut gjennom de nypussede vinduene.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus