Salt og lys

Med to store malerier og en installasjon, er Lina Maria Rincon tydelig til stede på Avgangsutstillingen 2006.

Oslo/Groruddalen: Vårens store begivenhet for studentene ved Kunstakademiet, er Avgangsutstillingen 2006. I år er det 37 utstillere, og det er første gang de må bruke alle etasjene på Stenersenmuseet.

Stort format

- Jeg vil synes. Ikke bli borte i mengden, sier Lina Marie Rincon.
Hun står foran "Stars and Stripes". Hennes maleri, akryl på lerret, måler hele 2x3 meter og ruver i de store rommene på Stenersenmuseet.
- Det er viktig for meg at bildene stilles ut. Ikke nødvendigvis for å bli anerkjent av kritikerne, men å ha muligheten for å kommunisere med noen utenfor atelieret. Noen som finner noe de liker i mine bilder. Det blir på samme måte som å finne en person som "kjemien" stemmer overens med, forteller hun og viser vei til underetasjen. Her henger nok et av hennes maleri i stort format, i tillegg til et rom som gir plass for hennes tredje bidrag til utstillingen.

Installasjon

- Salt og lys er og må være det de er. Tilstede, uforanderlig men samtidig forandelig, sier Lina Maria Rincon og venter forventningsfullt på kommentarer til sin store installasjon "Salt & Light".
Rene linjer krysser rommet, opplyst av en enslig pære. Saltet bukter seg og skaper kontraster på det sorte gulvet. Du får følelsen av å være flyktig tilstede samtidig som du blir dratt ut av rommet. Dratt ut og inn i en annen virkelighet.
Hennes nitidige arbeide og intensjoner med installasjonen har lykkes.
Kunstneren skaper kontakt, kommunikasjon og gir rom for egen opplevelse.
Lina Maria Rincons malerier og installasjon samsvarer også med beskrivelsen av en billedkunstner som kurator Marianne Zamecznik gir i forordet til utstillingens katalog.
- Det å være billedkunstner handler om mer enn bare å arbeide på atelieret. Det handler like mye om å være synlig i en offentlighet, delta i diskusjoner og å være involvert i kunstlivet.
Lina Maria Rincon bor på Stovner. Hun kommer fra Colombia og har bodd i Norge i fem år. Hun er nå avgangsstudent etter tre år på Kunstakademiet.
Avgangsutstillingen 2006 viser som vanlig en bredde innen materialer, teknikker og ideer. Utstillingen varer fra 20. mai til 2. juli.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.