Saltmat og søtmat og hardkokte riff

Vom serverer pølser til publikum. FOTO: Morgan Flament

Vom serverer pølser til publikum. FOTO: Morgan Flament

De elsker god mat, tung rock og bourbon. Men i bunn og grunn er jentene i plateaktuelle Vom ganske snille. Vinn signert plate denne uka!

Pøggs (Hedvig Mollestad Thomassen), Esel Rex (Mai Elise Solberg), Von Pøls (Bente Fagereng) og El Burgo (Linda Fromreide) serverer muffins og wienerpølser når de feirer sin ferske skive Viva la Vom på Garage i morra. FOTO: NILS SKUMSVOLL

OSLO ØST: Historien om Vom fra Grünerløkka har ingenting med familien til Knoll og Tott å gjøre. Den handler om en felles interesse for muffins, pølser, kjoler og en drøm om å spille i band. Og litt om en kroppsdel.

– Vom som i mage. Enkelt og greit, forteller bassist Esel Rex.

Mandag slipper de debutplata Viva la Vom på ikke ukjente Duplex Records.

Vinn plata her

Tilbake til begynnelsen

Det hele starta i kantina på videregående. Vokalist El Burgo (i folkeregisteret oppført som Linda Fromreide) og Von Pøls (Bente Fagereng) fant ut at de ville starte et band. At ingen av dem kunne spille brydde de seg ikke nevneverdig om. De klimpra på gitarstrenger og sang av full hals fram til de møtte Esel Rex (Mai Elise Solberg) og Mester Pøggs (Hedvig Mollestad Thomassen) på Blindern i 2002.

– Det var utrolig å treffe noen som faktisk kunne spille. Det gjorde at vi også begynte å øve. Det sa seg selv at jeg måtte spille trommer, da jeg var talentløs på vokal og udugelig med strengeinstrumenter, mimrer Von Pøls.

Vi møter de glade musikantene få dager før det braker løs med konsert på Garage i anledning den nybakte skiva.

– Vi var vel ikke så begeistra i begynnelsen, men nå er vi jo verdens beste venner da, legger El Burgo til.

– Dere var skikkelig skumle. Jeg husker jeg satt på øvingsrommet og måpte den dagen dere kom slentrende inn med svart hår, lugg og leggings. Selv var jeg jo bare en liten grå mus på Blindern, sier gitarist Pøggs. Den eneste av bandmedlemmene som egentlig kunne spille i utgangspunktet.

BLI FAN AV ØSTKANTAVISA PÅ FACEBOOK

Øvelse gjør mester

Men så begynte de altså å øve på ordentlig. Om enn i en litt uvanlig rekkefølge.

– Vi starta med konserter før vi egentlig hadde øvd noe særlig i det hele tatt. Det var der ideen om gratis muffins og wienerpølser kom inn. Vi ville lokke publikum til å komme ved å servere dem mat. Musikken var jo ikke så mye å skryte av i begynnelsen, så da tenkte vi at det var lurt å friste med litt show. Det viste seg å funke som bare det. Nåhar jo til og med musikken vår blitt skikkelig tight, så publikum får både i både pose og sekk når de kommer. Vi har blitt et skikkelig vellykka band! fastslår Esel Rex.

– Jaha?

– Det er ikke platesalget som avgjør om en gruppe er vellykka. Vi har det skikkelig gøy som band. Det samme sier vårt trofaste publikum at de har det på konsertene våre. Da har vi nådd det viktigste målet. Vi er skikkelig vellykka, gjentar Esel Rex bestemt.

Ta vår guiz og vinn plata her

Tekst til middag

"Vi har ti liter majo her. Vi trenger ikke rene klær. Vil du vite hva trikset er?"

Vom sparer ikke på kruttet når de fyrer løs med tekster om alt fra majones til pizzahjul og selvhøytidelige kjøkkensjefer.

– Hvor kommer alt dette fra?

– Vi elsker mat. Og derfor dukker også tekstene gjerne opp mens mens vi spiser. En av låtene handler for eksempel om et pizzahjul. Teksten dukka opp i forbindelse med at vi spiste en skikkelig god pizza som Von Pøls hadde laget, forteller Esel Rex.

– Ja den var bare helt utrolig god, legger El Burgo til.

– Det er viktig med litt humor. Vi er ikke så veldig selvhøytidelige, fastslår kvinnen bak tidligere nevnte pizza. Noe som passer godt i stallen til selskapet som har gjort Voms platedrøm til virkelighet.

– Vi er glade for å gi ut plate på Duplex. Vi har jo varma opp for en del av banda deres de siste årene, og endelig var det vår tur, avslutter Esel Rex.

Resultatet kan du altså høre på Garage fredag.

Tryllekunstneren Davido varmer opp. Det er faktisk helt sant.

BLI FAN AV ØSTKANTAVISA PÅ FACEBOOK

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.