RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Salto for trygghet

Vårt lokale politi jobber målbevisst med andre etater for å gi ofre for kriminalitet tryggheten tilbake.

NORDSTRAND: Det var temaet på et seminar i Nordstrandhuset tirsdag formiddag.– Vi har betegnelsene ofre og fornærmede. Begge er uttrykksformer som sier noe om at man har vært utsatt for en uønsket hendelse, sa stasjonssjefen på Manglerud, Gro Smedsrud.

Men hva skjer med disse etter hendelsen? Politiet på Manglerud var tidlig ute med å ta vare på ofrene, hjelpe dem i en kanskje vanskelig hverdag, og sørge for at ikke frykten skal drive dem ut i vanskelig adferd.

Samarbeid

Og vårt lokale politi har fått hele byen med seg. SALTO - Sammen lager vi et trygt Oslo - er et samarbeid mellom Oslo kommune og politiet, og nå er det SALTO-grupper i alle bydeler.

De tilstedeværende på seminaret fikk høre hvordan vårt lokale politi har fått igang et tilbud til ofre i form av trygghetsguider. Disse har vært i virksomhet noen år, og med gode resultater.

– Alle kan bli slike guider eller hjelpere, og mitt ønske og håp etter dagens møte er at noen av dere vil være med i denne hjelpeordningen, sa stasjonssjef Gro Smedsrud.

Fagseminaret hadde samlet rundt 70 personer med et bredt virkefelt. Østensjø, Nordstrand og Søndre Nordstrand bydeler var representert, både lokalt politi, folk fra Politihøyskolen og politi-naboer i Groruddalen. Også andre organsisasjoner som har med ungdom å gjøre var på plass.

Elisabeth Myhre Lie fra Politihøyskolen fortalte om hva trygghet betyr - sett fra en kriminologs ståsted. Det ble fortalt om trygghetsprogrammet, og psykolog Magne Raumdalen fortalte hva som skjer med barn og unge som blir utsatt for noe kriminelt. Han skrøt av vårt lokale politis program og hva de har fått til.

Ungdommer

Og så kom to lokale ungdommer som fortalte hva de fikk av hjelp fra en trygghetsguide og hvordan de har kommet seg inn i en trygg hverdag etter det de hadde vært utsatt for.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere