RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sama D sikter mot toppen

Han er blant Norges mest enestående multitalenter på sin alder. Unge Sama D (19) lanserer sin nye mixtape med dittoslo.no

Frogner/Grünerløkka: – Når du står foran 90.000 mennesker, blir du borte noen sekunder. I det øyeblikket kan man føle at en gjør noe riktig. Det beste med det hele var at foreldrene mine ringte meg og ga sin anerkjente støtte. Absurd, forteller Majorstuen-gutten Sam Eghtedari om sin beste konsertopplevelse.

Den unge rapperen lanserer i begynnelsen av mars sin nye mixtape gratis på nett. Dittoslo.no og noen andre utvalgte musikknettsider er steder du kan laste den ned på.

– Du kan finne mixtapen på bloggen min, sama-d.blogspot.com, Facebook og så kan du alltid finne Sama D på Google, påpeker han.

Med allerede 15.000 skiver solgt fra det forrige samarbeidet med AF1 og 200 konsert spilt, virker fremtiden lovende for den unge entusiasten fra Majorstuen.

– Vi gjorde en norgesturné, og vant Gullruta-prisen.

Sam og Stoltenberg

– Det starta med en veldig stor interesse for musikk da jeg var 16 år, jeg fikk øyet for norsk hiphop på grunn av artister som Equicez og Karpe Diem. Jeg ble med på Gatekunst-prosjektet til Emire&Lillebror og ble kjent med Emilio Larrain, som jeg også har gitt ut en mixtape med, forklarer han.

Sammen tjente ungguttene Sam og Emilio penger for å kjøpe et studio på Grünerløkka.

– Det er en spennende jobb, du møter nye folk stadig vekk og en arbeidsdag kan være alt fra en time til en overnatting. Det kommer an på når man er inspirert, forteller han.

Da El Axel og Sama D skulle lage en låt til AF1, ble han tilbudt å være med på tvprogrammet i tillegg. Senere utviklet dette seg til en jobb som programleder hos NRK for «Megafon».

– Det er kult, jeg fikk for eksempel intervjue statsministeren her om dagen. Han fikk interesse for et vennskapsprosjekt mot mobbing som heter «Bli med». Det har solgt 250.000 armbånd. Alex Rosen og Bjørn Johan Muri er også med på dette.

Sam er ennå usignert, men har allerede begynt å få brev i posten, får mange venner på Facebook og folk som ringer han med håp om vennskap.

– Det er trist at jeg ikke får svart alle, men ikke send meg låter som du selv ikke er fornøyd med. Du må selv syns det er bra, ikke middels. Jobb heller til du føler du sitter hundre prosent, og ikke la noen si deg du ikke kan gjøre noe, forteller han fansen.

Fremtidsplaner og humor

Innen en to ukers-periode slippes den nye mixtapen til Sam, tittelen på utgivelsen er ennå ukjent.

– Det hele ble spilt inn på i januar. Tapen består av folk jeg anerkjenner talentet til, og ikke kjendiser som trekker oppmerksomhet, forteller han om det nye prosjektet.

– Musikk er viktig for meg. Jeg vil at når jeg lager en låt om kjærlighetssorg at du skal kjenne deg igjen med dine egne sorger, jeg vil at hvis jeg lager en låt om gode tider for deg, som en russelåt, at du skal se tilbake på den tiden ved assosiere det til låten. Jeg vil at musikken min skal bety noe for folk. Jeg tar opp slike temaer, og mobbing, på den nye tapen, forteller han entusiastisk.

Sam er også med på et kollektiv av unge talentfulle fotografer, tegnere, rappere, regissører, produsenter, og trendsettere fra hele Oslo som kaller seg «B.A.W.S – Being artistic with style».

Sterk hund

Og hvor er Sama D om ti år?

– I en fin leilighet med en søt jente og en hund som heter Wasabi fordi den er sterk. Men nå er jeg dessverre veldig singel. Jeg skal være programleder for et talkshow som skal handle om å være annerledes og basert på improvisasjon. Eller radio, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere