RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Samarbeid for miljø

Bærekraftig forbruk sto i fokus da elever ved Brannfjell skole fikk besøk fra en samarbeidsskole i Tyskland.

Ekeberg: Brannfjell skole er med i Comenius prosjektet som skal heve kvaliteten og styrke den europeiske dimensjonen i opplæringen i skolene. I prosjektet samarbeider Brannfjell skole med en tysk og en spansk skole. I november var tre elever fra Brannfjell på besøk i Berlin. Før påske fikk de gjenbesøk av 9 elever og 2 lærere fra samarbeidsskolen i Tyskland.

Kulturutveksling

Under besøket jobbet elevene med bærekraftige forbrukerspørsmål. All kommunikasjon skjer på engelsk. Elevene samarbeidet blant annet om å skrive artikler på engelsk om saker som angår dem som unge forbrukere: musikk, mat, personlig økonomi, sport, medier/internett, mote og reklame. Artiklene publiseres i det europeiske nettmagasinet yomag.net. . Elevene lagde også reklameanimasjoner av forskjellige imaginære miljøvennlige produkter.

Vi lærer å bruke data og lage animasjoner. Vi lærer også mye om miljøet og om norsk kultur, sier Nicola Franke og Ann-Christin Pape fra Tyskland.

I helgen legges skoleaktivitetene på hylla og elevene skal få innblikk i hva norske elever gjør på fritida. Det var blant annet planlagt tur til Holmenkollen og Korketrekkeren. I tillegg sto shopping og restaurantbesøk høyt på ønskelisten til ungdommene.

Bor hos hverandre

Det er interessant å se hvordan norsk skoler fungerer. Skolen her er vennligere, roligere og mer personlig enn i Tyskland. Elevene kommer i god kontakt med hverandre og ser ting på en annen måte etter en slik tur, sier Annette Pagel og Ralf Bernegg som er lærere for den tyske klassen.

De tyske elvene kom onsdag kveld og bodde hjemme hos de norske elevene. I løpet av de fem dagene besøket varte fikk elevene god tid til å bli kjent med hverandre.

Vi ble kjent allerede da jeg var i Tyskland i høst og har holdt kontakten på MSN, e-post og brev. Vi blir godt kjent når vi bor og jobber så tett sammen i mange dager, sier Kaja K.H. Lilleng.

På torsdag ble det arrangert felles middag på skolekjøkkenet. Elevene lagde mat fra sine land. De norske elvene serverte fiskeboller til middag og vafler med brunost til dessert. Mottakelsen var blandet:

Brunosten smakte interessant og fiskebollene var litt merkelige, sier Ann-Christin Pape fra Tyskland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere