RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Samarbeid mellom politi og sentrene

Det er hyppig kontakt mellom politiet og de forskjellige sentrene i bydelene våre. Men nå skal det nærmere formaliseres.

Manglerud: Sist torsdag var alle senterlederne og sikkerhetsfolk knyttet til disse samlet på Manglerud politistasjon. Meningen var at vi både skulle bli bedre kjent med hverandre, vi tok opp temaer som gikk på sikkerhet og vi skal nå gå nærmere inn på hvordan både forretninger og hele sentrene kan sikre seg, forteller Gunnar Aasgaard. Han er samfunnskontakt på Manglerud politistasjon. Det ble snakket både generelt om sikkerhet, om butikktyverier og om meldetjeneste. Når det gjelder det sikkerhetsmessige, gikk det på hvordan man skal opptre ved f.eks. ran. Likeledes hvordan man med relativt enkle grep kan sikre slik at det ikke blir så lett for kjeltringene å få utført det de ønsker. Butikktryverier er et gjennomgangstema, og her gjelder det både folk som kommer inn i butikkene og ansatte som forsyner seg.

Vi foreslo også at det opprettes en form for meldetjeneste forretningene og sentrene imellom, sier Aagaard. Når det kommer uønskete kunder, er det lett å si fra til andre om at de bør være på vakt.

Sikkerhetsfolk

De fleste sentrene har nå en form for sikkerhetstjeneste i form av vektere. Disse vil vi nå kalle inn til et nytt møte for å diskutere hvordan vi innen politikretsen kan gjøre en best mulig jobb.

Alle sentrene

På det første møte mellom Manglerud-politiet og sentrene var alle de større i stasjonskresten representert. Vi hadde folk fra Senter Syd på Mortensrud, fra Bryn senter, Manglerud, Bøler, Oppsal, Lambertseter og Holmlia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere