RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Samarbeid og engasjement nytter

Groruddalen er som mange andre steder i Oslo et område som sliter med kriminalitet. Politiet jobber stadig med løsninger for å få bukt med problemet.
Nå planlegges etableringen av Nabo-prosjektet på Lindeberg. Dette prosjektet er allerede etablert mange steder i Norge med gode resultater. Så langt har politiet på Stovner også hatt stor suksess med sitt forebyggende samarbeid med borettslag på Lindeberg. Som Lokalavisen Groruddalen meldte i forrige uke, er den bilrelaterte kriminaliteten i området halvert.
Folk i dalen virker interesserte i å bli kvitt problemet. Og det er vi som beboere som må engasjere oss. Det er gledelig å se at det var akkurat det beboerne på Lindeberg gjorde da politiet holdt møte for å informere om Nabo-prosjektet. Etter møtet var det flere som hadde skrevet seg opp på listen over folk som ønsker å bidra.
En nedgang i kriminalitet i vårt eget borettslag er noe vi også kan bidra til - gjennom engasjement.
Det er det som er selve kjernen i prosjektet - at beboere innenfor en Nabo-sone skal skape trygghet, tilhørighet og trivsel gjennom engasjement og samarbeid.
Det er viktig å få en følelse for nabolaget hvor vi bor. Bli kjent med naboene dine, engasjer deg og gjør selv en innsats for at du skal føle deg trygg i de omgivelsene hvor du bor.
Vi er altfor redde for å være til bry for våre naboer. Men det er gjennom bekjentskaper og samarbeid, vi kan skape en trygghetsfølelse - både for oss selv og for våre naboer.
Politiet på Stovner viser engasjement og intiativ til at hverdagen vår skal bli tryggere. De jobber kontinuerlig med løsninger og prosjekter. Gjennom prosjektet Nabo er de forpliktet til et samarbeid med beboerne, og gjennom samfunnskontaktene Egil Nørsterud og Stein Farstad har Stovner-politiet en unik mulighet til å følge opp.
Nå bør Lindeberg-beboerne gripe muligheten og jobbe videre med å innføre Nabo-prosjektet. Samtidig håper vi politi og borettslag tenker fremover og prøver å få til tilsvarende prosjekt også til andre steder i dalen.
Vi slutter oss til justisminister Odd Einar Dørum når han understreker verdien av å tro på at folk ER noe og at for å oppnå resultater må vi samarbeid med andre med samme tro.

Det er gjennom bekjentskaper og samarbeid, vi kan skape en trygghetsfølelse - både for oss selv og for våre naboer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere