RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Samarbeider gjerne med staten


Omvisning: Statssekretæren på omvis-	ning i senteret på Rommen, Fra venstre: Kristo Marvyin, Lancy Gareshathasan, Libe Riber-Mohn, Balasingam Yograjah og Juwachim Reginold.
Omvisning: Statssekretæren på omvis- ning i senteret på Rommen, Fra venstre: Kristo Marvyin, Lancy Gareshathasan, Libe Riber-Mohn, Balasingam Yograjah og Juwachim Reginold.
Statssekretær Libe Riber-Mohn tar bekymrings- meldingene etter de dramatiske hendelsene på Kalbakken på alvor.

Rommen: Tamilene er en innvandrergruppe som sjelden preger nyhetsbilde. Blir de omtalt er det gjerne som de vellykkede og godt integrerte.

Vekker

Krig og kriser i hjemlandet setter sitt preg på hverdagen til alle Tamiler som bor her i Norge. Allikevel ble de både skremt og sjokkert over voldsgjerningene på Kaldbakken.
jeg tok selv initiativet til dette møtet her på Ressurssenteret. Vil gjerne med egne øyne se hav som foregår her. Etter at noen Tamilske jenter uttalte at de var redde for å gå ut i sitt eget nabolag, vil departementet se på hva vi kan bidra med, sier statssekretær Libe Riber-Mohn.
Hun tror det skal mer til for å stigmatisere et helt miljø og endre det bildet alle har av Tamilene.
Ingen ble vel mer skremt enn vi som kjenner miljøet innenfra. Dette var en hendelse som vi aldri har kunnet forestille oss. Vi sliter fortsatt, men ønsker passe på at dette ikke skjer igjen. Vi har alt startet en ressursgruppe som et tilbud for de unge i faresonen, sier Balasingam Yograjah.

Leksehjelpen

Tamilsk Ressurs og veiledningssenter gir leksehjelp og undervisning til over 2000 elever fra femte klasse og oppover.
Vi har en lukket ordning og har kontroll på frammøtet. Her er det ingen "drop in". Foreldrene sender sine barn hit i forvissning om at ved fravær så gir skolen tilbakemelding, forteller Juwachim Reginold, en av ildsjelene ved senteret.

Formalisering

Senteret har vokst og blitt nærmest landsdekkende. Bevilgningene fra stat og kommune må søkes hvert år og skaper lite rom for langsiktig planlegging.
jeg lover å ta et initiativ til et møte med de departement som styrer bevilgningene, slik at dere kan få framlagt deres problemer og ønsker direkte med dem som bestemmer, sier statssekretær Libe Riber-Mohn for hun tar fatt på en omvisning på Ressurssenteret..

Sitat_tekst_max_fire_linjer
Sitat_signatur

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere