*Nettavisen* Nyheter.

Samarbeider med skolen

Siden Lokalavisen Groruddalen startet opp i januar, har avisen samarbeidet med elevene på medialinjen på Bjerke videregående skole. I dag presenterer vi de første resultatene av samarbeidet.

Bjerke: Faglærer ved skolen May Britt Stamsø er takknemlig og glad for samarbeidet skolen har inngått med avisen.

- Dette er en sjanse for elevene til å prøve seg i forhold til virkeligheten. Det betyr mye for oss at elevene får respons på det de gjør, og at de får prøvd seg i et medium, mener faglæreren.

Godt fornøyde

Tredjeklasseelevene Christine Evensen, Nathalie Weimoth og Marthe Skogsrud er også godt fornøyd med å få sakene sine på trykk i avisen.
- Det er veldig gøy at det vi skriver kommer på trykk, og at det kommer ut et sted. Det blir litt mer seriøst når vi har en deadline, smiler de tre jentene og fortsetter:
- Det er klart vi blir litt mer stresset når vi har en deadline, men vi er vant til det fra andre fag. Men når det er en avis, kan vi liksom ikke spørre om utsettelse.

Men selv om de tre jentene synes det har vært gøy med saker på trykk og deadline, har det ikke gitt mersmak.
- Nei, jeg tror ikke journalist er tingen for meg. Jeg har aldri tenkt at det var det jeg ville bli, innrømmer Christine Evensen.
Elevene i første- og tredjeklasse har så langt deltatt i samarbeidet. Lokalavisen har gitt elevene fritt spillerom til å skrive om lokale saker de har måttet ha lyst til.
Deskjournalist i Lokalavisen Magne Mellem Enoksen har hatt ansvaret med å veilede elevene ved skolen.
Det er kjempeålreit å ha et samarbeid med lokale ungdommer. Dette er noe vi lærer mye av selv også, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag