RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Samarbeider om Munch-forskning


MUNCH-FORSKING: Munch-museet og Universitetet i Oslo har inngått en samarbeidsavtale om økt Munch-forskning. FOTO: Pegah Niku
MUNCH-FORSKING: Munch-museet og Universitetet i Oslo har inngått en samarbeidsavtale om økt Munch-forskning. FOTO: Pegah Niku
Planen er å etablere et eget senter for forsking på Munchs liv og kunst.

OSLO: Munch-museet og Universitetet i Oslo Munch-museet og Universitetet i Oslo har inngått en samarbeidsavtale om økt satsning på Munch-forskningen. Partene skal gjennomføre felles forskningsprosjekter på et høyt internasjonalt nivå.

Planen er senere å etablere et eget senter for forskning på Edvard Munchs liv og billedkunst.

Del på Facebook

– Det er viktig at Norge, som forvalter arven etter Munch, samordner ressursene, slik at forskningen på Munchs liv og kunst blir best mulig, sier universitetets rektor, Ole Petter Ottersen.

Avtalen har også som mål å gjennomføre prosjekter som øker partenes kompetanse og bidrar til nyrekruttering innen Munch-forskningen. Alle tilgjengelige ressurser, forskningskompetanse og kontaktnett skal tas i bruk. Partene forplikter seg dessuten til å skaffe midler, også i form av sponsorpenger, til Munch-forskningen.

Munch-museets direktør, Stein Olav Henrichsen, sier at samarbeidet med UiO er viktig for museet.

– Det er avgjørende med en mer strukturert satsning på Munch-forskning for at formidlingen av Munchs kunst skal holde et høyt internasjonalt nivå, sier han.

Det internasjonale prosjektet Munch, Modernitet og Meditasjon er en sentral del av samarbeidsavtalen.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere