RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sambaen er løs

Lørdag arrangeres det karneval på Belleville. Oslos godt og vel 1000 brasilianere gleder seg stort!

SENTRUM: I år går arrangementet altså av stabelen på Belleville i Mariboes gate. Bak arrangementet står Antonia Oliver som har vært initiativtaker og primus motor bak arrangementene siden 1992.
Dette er vel den 17. gangen vi arrangerer karneval. I år skal vi ha et band på fem trommeslagere og omtrent like mange dansere ved siden av DJ Tommy, forteller hun entusiastisk. Oliver sitter som leder for Aquarela do Brasil, som organiserer språkundervisning, sambakurs og danseoppvisninger.
Selv kom hun kom til Norge for første gang i 1985 og flyttet hit i 1989. Det hadde ikke noe med kjærlighet å gjøre bedyrer hun, mens hun ser ertende på ektemannen.
Det var fordi jeg liker isbreer og ville lære å stå på ski, ler hun, mens ektefellen rister på hodet.
I Rio er karnevalet splittet opp i to divisjoner, med 16 skoler i øverste divisjon. 5 vinnere vil bli kåret, med to skoler som vil rykke ned en divisjon og to skoler som rykker opp. Ved siden av det har du kåringen av sambadronningen. Og selv om karnevalet varer over flere dager, er det først ved de to siste dagene, under kåringen av de vinnerskolene og sambadronningen, at karnevalet virkelig tar av, forteller hun til Østkantavisa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere