Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Samboere kranglet om husarbeid og piller

FOKUS: Stovner politistasjon tar familevold svært alvorlig, og har et eget team på seks personer som jobber med dette, forteller leder for etterforskningsavdelingen på Stovner, Stein Erik Olsen.
FOKUS: Stovner politistasjon tar familevold svært alvorlig, og har et eget team på seks personer som jobber med dette, forteller leder for etterforskningsavdelingen på Stovner, Stein Erik Olsen.
Ingen politistasjon i Oslo har flere familievoldsaker enn Stovner. I helgen fikk tre familier politibesøk.

GRORUDDALEN: Første varsel om familievold denne helgen kom fra Sinsen-området. En kvinne fortalte at samboeren hadde mishandlet henne.

Del på Facebook

Hun forklarte seg om slag og spark mot hode, mage og arm. Mannen er avhørt om forholdet, han erkjenner at han kan ha øvet vold mot kvinnen, men skylder på alkohol. Han husker ikke hva som faktisk er skjedd, men hevder at også hun har slått ham. Kvinnen sier hun nå vil flytte fra samboeren.

Neste familie som måtte oppsøkes holder til på Furuset. Her bor et samboerpar som hadde fått kvinnens godt voksne sønn på besøk. Stefar og stesønn slåss i følge meldingen, men stefaren avviste i avhør at han hadde utøvet vold.

Kranglet om piller

Siste forhold fant sted på Stovner. Her møtte politiet en kvinne og en mann som hadde kranglet om husarbeid og om piller. Hun mente seg lugget og og slått, han sier han er utsatt for vold fra kvinnen. Verken i denne situasjonen eller de andre er det åpenbart hvem som har gjort hva. Ingen er fengslet i noen av sakene.

Satser på området

Stovner politistasjon er den eneste i landet som har en egen gruppe for familievold med seks ansatte. Stasjonen er stolt over fokuset.

– Det var vi som igangsatte arbeidet mot vold i nære relasjoner i 1999, har etterforskningsleder Stein Erik Olsen tidligere fortalt til Lokalavisen.

– Initiativet kom fra betjentene som kjørte ute og som ønsket å ta mer tak i det vi den gang kalte husbråk. Målet vårt er å avdekke og bekjempe mishandling i nære relasjoner, sa Olsen.

– Her vil vi faktisk ha flest mulig saker, og vi har høy aktivitet. Vi har flest slike saker i hele politi-Norge. Det skyldes ikke minst godt samarbeid med barnevernet, og systematisk arbeid. Men vi er nok også overrepresentert med familievoldssaker i vårt distrikt, sa Olsen.

Han håper arbeidet på sikt vil gi en nedgang.

Det handler om å vise befolkningen at det ikke er noen aksept for vold i hjemmet, uansett.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!