*Nettavisen* Nyheter.

Samferdsel gjelder alle

Det går ikke én dag uten at vi i redaksjonen her på Røa(-krysset) får tips, eller sterke meninger fra lesere om samferdsel. Snømåking, bussruter, stengte veier, smale veier, hullete fortau, overtrafikerte veier, fartshumper..., og ikke minst farlige kryss. Vi bor i en by hvor mye av infrastrukturen i grove trekk er den samme som på 50-tallet. Vi vet alle hvor få som hadde privatbil den gang. Med om lag 560.o00 innbyggere med ulike transportbehov og vaner, bor vi i en trafikkmessig trøblete by. Bortsett fra ringveiene, har vi svært få brede transportkorridorer. Vi snirkler, smyger og irriterer oss frem i trange gater og kroker. Ikke minst har Oslo mange kryss som ville fått den meste drevne taxisjåfør i Paris til å miste pusten.

Og sånt engasjerer folk. Særlig i våre bydeler her i vest, hvor vi i tillegg nå er "sperret inne" mellom to bomringer. Folk benytter sin lokalavis til å få ut frustrasjon, sinne og oppgitthet over veiplaner og prosjekter det ennå ikke er blitt noe av. De gjør research, forbereder seg og setter myndigheter og politikere til veggs, kommer med kritikk og kreative ideer. Svært få, om ingen, kritiserer samferdsel uten å ha gode argumenter å slå i bordet med. Saker som Røa-krysset og eventuell stenging av gjennomfartsveier som Konventveien har engasjert mange kompetente og engasjerte mennesker. De står på, til tross for at kampen kan føles håpløs. At noen fortsatt har krefter igjen til å slåss for tunnel under Røa-krysset, etter 40 års kamp, er beundringsverdig.

Vi forstår dem godt. Disse trøblete veiene og kryssene er noe vi ferdes i hver eneste dag. Ingen av oss kjører ut i farlige kryss eller står i kø for moro skyld. Vi skal på jobb, hente noe, eller levere og hente de håpefulle i barnehagen. Som dere sikkert har lest, er i vi gang med å kåre de verste kryssene i våre bydeler. Responsen er stor. Folk er lei av farlige situasjoner. Ingen av oss ønsker å skade andre eller oss selv i trafikken. Og du, på våre nettsider har du fortsatt muligheten til å stemme over det du mener er Ullern og Vestre Akers farligste kryss. Fristen er 27. april.

I mellomtiden, kjør forsiktig!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag