RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Samfunnets behov må veie tyngst

DNK har forståelse for at noen er bekymret, men mener samfunnets behov for Nødnett må veie tungt.

OSLO: Direktoratet for Nødkommunikasjon (DNK) har ikke helsefaglig kompetanse og må støtte seg til nasjonale og internasjonale helsefaglige retningslinjer om stråling.– Strålingen i Vestskrenten er på et svært lavt nivå i forhold til grenseverdiene som er anbefalt av myndighetene. Den er også mye lavere enn i land med enda lavere grenseverdier, for eksempel Sveits, som de som er bekymret ofte viser til, sier Gunnel Helmers i DNK.

Antennene på Vestskrenten inngår i et puslespill av antenner som skal gi dekning i området.

– Flytter eller fjerner man master, kan man få dekningshull. Da blir det umulig for politiet, brannvesenet og helsetjenesten å kommunisere når de arbeider i nærområdet. Det vil gi dårligere sikkerhet, både for beboerne og for innsatspersonellet, sier Helmers.

Selv om antenne er plassert på høyde med bebyggelsen i borettslaget mener DNK at dette ikke er skadelig.

– Det viser jo de konkrete målingene som ble foretatt, og som ligger langt under grenseverdiene, sier Helmers.

Nødnettet skal bygges ut i hele landet. DNK har forståelse for at noen er bekymret, men ser på ekspropriasjonen av taket på Holmlia som en milepæl i dette arbeidet.

– Det er veldig viktig at man får et skikkelig Nødnett på plass, det så man blant annet da de gamle, analoge nettene fungerte dårlig rundt Utøya i fjor sommer. I Oslo, der Nødnett er utbygd, virket nettet godt. Samfunnets behov for å få Nødnett på plass må veie tyngre enn at noen er bekymret, når verdiene bare ligger på en tusendel av grenseverdiene satt av samfunnets kompetanseorganer på området, sier Helmers.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere