RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Samfunnets interesser viktigst

Bydelsoverlege Finn Bovim i Grünerløkka bydel er fornøyd med at Fylkesmannen har gitt ham medhold.

Hasle:Oslo kommunes støyforskrift gir adgang til dispensasjon fra bestemmelsene om støy av denne typen. Dispensasjon kan gis når det er nødvendig for «å få utført livsviktige arbeider eller kortvarig arbeide som ivaretar vesentlige samfunnsmessige interesser, eller når det foreligger andre særlige grunner». Bydelsoverlegen som vurderer søknader om dispensasjoner fra støybestemmelser er også den som har ansvaret for bydelens miljørettede helsevern.

Det helsefaglige er ivaretatt gjennom at det stilles forskjellige krav i dispensasjonene, for eksempel god informasjon til naboene. Det er erfaring for at folk opplever støy som mindre belastende når de er forberedt og eventuelt har mulighet til å holde seg borte under belastende perioder. Vi stiller krav til moderne og mest støysvakt utstyr, og arbeider som medfører impulsiv støy skal som hovedprinsipp begrenses til dagtid (07-19). Vi stiller også krav om at det skal stilles erstatningsbolig til disposisjon for de mest støybelastede personer eller familier, sier bydelsoverlegen.

– Det at Fylkesmannen ga oss medhold tar jeg som et signal om at vi følger en forsvarlig praksis i vår behandling av denne saken, sier han.

Støydempende tiltak

Administrerende direktør Rigmor Hansen i Undervisningsbygg mener at de har holdt seg innenfor gjeldende grenseverdier for støy på byggeplassen.

– Jannicke Bergh mener at mye av støyen kunne vært redusert om dere ikke hadde åpnet bygget fra starten av. Har du en kommentar til hennes forslag?

– Jannicke Berghs forslag om støydempende tiltak er beklageligvis ikke mulig å gjennomføre i dag, fordi det tidlig ble besluttet at det gamle industribygget skulle bevares. Forslagene til Bergh går ut på hva Undervisningsbygg kunne ha gjort på et mye tidligere tidspunkt i prosjektet enn vi er i dag. Fremdriftsplanen for skolen er meget stram. Vi har støtt på uforutsette byggtekniske problemer. Det gamle bygget var i en dårligere forfatning enn først antatt. Det beklager vi.

– Helt konkret, hvilke støydempende tiltak har dere igangsatt i dette prosjektet?

– Vi har lagt vekt på å informere naboene underveis. Vi er i gang med å tette åpningene i bygget, og når dette om kort tid er fullført vil støyen bli redusert. Det er det beste støydempende tiltak vi har.

Byråden svarer ikke

Østkantavisa har tatt kontakt på e-post og purret på telefonen til Torger Ødegård, byråd for kultur og utdanning, for å få svar på om det kan forsvares at et bomiljø skal bli belastet slik over en periode på 18 måneder, for at en skole skal bli ferdig i tide. Det har imidlertid ikke lykkes oss å få svar fra byråden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere