Samfunnshus Vest hadde årsmøte med deltakere uten stemmerett

Evelyn Myrna Nordahl ved siden av venninne Gerd Friberg i rødt. Bak ser man Randulf Riderbos advokat Morten Furuholmen i samtakle med Egil Fredriksen. Fredriksen ble senere på møtet valgt som styremedlem. I forgrunnen daglig leder I Samfunnshus Vest, Willy Rønvik. Foto: Privat

Evelyn Myrna Nordahl ved siden av venninne Gerd Friberg i rødt. Bak ser man Randulf Riderbos advokat Morten Furuholmen i samtakle med Egil Fredriksen. Fredriksen ble senere på møtet valgt som styremedlem. I forgrunnen daglig leder I Samfunnshus Vest, Willy Rønvik. Foto: Privat

Evelyn Myrna Nordahl møtte opp sammen med sin venninne Gerd Friberg for å se hva som skjedde på det omstridte ekstraordinære årsmøtet på Samfunnshus Vest.

RØA: – Vi bare gikk rett inn og satte oss. Det var ingen som brydde seg om å kontrollere oss. Under møtet stemte vi som alle andre. Jeg regnet med at alle som var til stede hadde stemmerett. Jeg har søkt medlemskap og betalt for medlemsskapet, men har ikke fått noen bekreftelse på om jeg har blitt medlem. Jeg sto heller ikke på den listen som lå ved inngangen. Det var nok andre der som heller ikke hadde stemmerett. I etterkant har jeg fått vite at det bare er registrerte medlemmer som har stemmerett, sier Nordahl, som har fulgt striden rundt Samfunnshus Vest med stor interesse.

Les også: Full forvirring og to styrer

– Nærmest en sirkusforestilling

– Min venninne som var med for moro skyld, var i likhet med meg sjokkert over det som skjedde på møtet. Det var nærmest en sirkusforestilling, hvor den som skulle holde orden på sirkuset ikke hadde noen styring.

– Møtelederen tok parti i sakene, avbrøt innlegg uten grunn og lot flere talere komme med grove beskyldninger mot folk som ikke var til stede, uten å gripe inn. Avstemninger var komiske, særlig når hun skulle organisere en avstemning om presse skulle få være til stede. Det tok sannelig tid. Det ble ikke holdt skriftlig avstemning, selv om en andelseier forlangte det. Det er det merkeligste møtet jeg har vært på, sier Nordahl.

Les også: Sjokkert over grove beskyldninger

Reagerte på mange ting

Hun legger ikke skjul på at hun misliker sterkt måten leietakerne og styreleder har behandlet det opprinnelig valgte styret.

– Jeg spør likevel om dette årsmøtet er gyldig. Jeg kjenner flere andre som var til stede på møtet, som ikke var registrert på andelslisten. Jeg vet ikke om de hadde fullmakt fra andre medlemmer, men det var ingen kontroll på dette uansett.

Hun reagerte på at det ikke var noen ferdig dagsorden som møtedeltakerne kunne få se.

– Jeg reagerte også på at styrelederen også advarte mot varamedlemmene i styret. Kan man gjøre det? De er jo også valgt av det ordinære årsmøtet. Det skjedde utrolig mye rart på dette møtet. Jeg lurer på når jeg kan bli medlem og få stemmerett på ordentlig. Jeg har siden fått en mail om at selv om jeg har betalt medlemskapet mitt, så har det vært problemer med registreringen. Jeg må søke på nytt. Jeg lurer på hva de holder på med i Samfunnshus Vest. Nå er det ikke en gang lov å søke medlemsskap.

DittOslo har blant annet spurt styreleder i Samfunnshus Vest, Randulf Riderbo, om når deltakere uten stemmerett har vært aktive under møtet, vil det ha noe å si med hensyn til årsmøtets gyldighet. Riderbo har foreløpig ikke svart på dette.

DittOslo har stilt flere spørsmål til møteleder om måten møtet ble ledet på. Møteleder ønsker ikke å kommentere eller diskutere disse sakene med journalisten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.