RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Samfunnsstraff etter Nav-svindel

En 38 år gammel mann fra Holmlia må jobbe 35 timer for samfunnet og betale tilbake pengene han urettmessig fikk utbetalt fra Nav.

OSLO TINGRETT: Det var i perioden juni 2007 til januar 2010 at mannen ikke meldte inn korrekt antall timer han jobbet til Nav, og dermed fikk utbetalt for mye i dagpenger.

I perioden unnlot mannen å melde 1526 timer til nav og fikk dermed utbetalt 91.736 kroner som han ikke skulle hatt.

I Oslo tingrett og overfor politiet har mannen erkjent alle forhold og vel 60.000 kroner av beløpet er allerede tilbakebetalt.

I tingretten hevdet mannen at siste del av beløpet var foreldet. Tingretten mener imidlertid bedrageriet grenser til grovt bedrageri og dømte mannen til å betale tilbake de resterende pengene også.

Påtalemyndighetene hadde lagt ned påstand om ubetinget fengsel, men tingretten viser til at mannen er tidligere ustraffet og ikke syntes å fult ut ha forstått hvordan det norske systemet med dagpenger fungerer. Han ble dermed dømt til 35 timer samfunnsstraff.

LES MER FRA OSLO TINGRETT HER.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere