*Nettavisen* Nyheter.

Samfunnsstraff for nyttårsvold

Illustrasjonsfoto

Da nyttårsfesten skulle avsluttes ble to menn slått i hodet med en flaske. Nå må en 19-åring fra Prinsdal avtjene 150 timers samfunnstjeneste for nyttårsvolden.

PRINSDAL/OSLO TINGRETT: Det var på 1. januar 2009 at hendelsen fant sted. Tiltalte, en da 18 år gammel gutt fra Prinsdal, kom til en fest på Disen ved ett-tiden på natten sammen med sin bror. De var svært beruset. Da festen skulle avsluttes rundt klokken tre på natta ble det vekslet ukvemsord mellom tiltalte, hans bror og to vakter på festen. Det hele eskalerte og Prinsdalsgutten slo de to vaktene i hodet med en flaske.

De to vaktene måtte på Legevakten og fikk sydd henholdsvis fire og syv sting i hodet.

Uprovosert vold

I tingretten nektet Prinsdalsgutten straffskyld, mens aktor mente straffen burde settes til seks måneders fengsel.

Tingretten la vekt på de fornærmedes forklaringer og fant det bevist ut over enhver rimelig tvil at Prinsdalsgutten hadde gjort seg skyldig i to tilfeller av legemsbeskadigelse med særlig farlig redskap. Retten bemerker at flaskeslagene lett kunne fått et alvorligere utfall, og at de av allmennpreventive hensyn må reagerer sterkt når berusede personer går til uprovosert angrep etter en fest.

Ga godt inntrykk

Tingretten mener videre at straffenivået i denne saken burde ligge på fire måneders fengsel, men valgte å ilegge Prinsdalsgutten 150 timers samfunnsstraff i stedet. Årsaken er at gutten så vidt var 18 år da hendelsen fant sted, at han går på skole, bor hjemme, ikke er tidligere straffet, jobber som miljøarbeider på en fritidsklubb, er aktiv med idrett og ga et godt inntrykk i retten.

Gutten må i tillegg betale 5.000 kroner i saksomkostninger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.