RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Samler alle lag mot Aker-nedleggelse


Torstein Winger, leder i Aker Sykehus Venner, setter i gang med ny underskriftskamanje i disse dager.
Torstein Winger, leder i Aker Sykehus Venner, setter i gang med ny underskriftskamanje i disse dager. Foto: Foto:Arkiv
Aker Sykehus Venner starter nå en ny underskriftskampanje. Rettet mot lag og foreninger.

BJERKE: – Vi gir oss ikke, slår Tostein Winger, lederen av venneforeningen fast etter at de hadde styremøte mandag.

LES OGSÅ: Har troa på Aker

– Det som er avgjørende nå er at helseministeren griper inn før det er for sent. Vår strategi er å opprettholde trykket og oppmerksomheten rundt saken. Nå gjør vi et arbeid for å kalle sammen og få med oss lokale organisasjoner innefor foreninger og lag og partier i Groruddalen og i Follo, sier Winger.

– Vi vil overrekke ministeren en ny bunke underskrifter i oktober og vise engasjementet, fortsetter Winger.

13.000 på Facebook

Han forteller at foreningen nå har 13.000 venner på Facebook. Sist gang de samlet underskrifter fikk de inn 40.000 navn.

– Hvis ikke ministeren tar tak så kan det rokke ved tilliten til hele regjeringen, mener Winger, som selv representerer Ap og leder bydelsutvalget.

Han tror ikke snuoperasjonen i kabelsaken i Hardanger får noen virkning i forhold til Aker sykehus.

– Nei, vi ser ingen kobling her. Det viktige for oss er å få ministeren til å se at hun har lyttet for ensidig til Helse Sør øst og ledelsen ved Oslo Universitetssykehus. Hun må innse skandalen i at de planlegger en overføring av funksjoner og nybygg fra Aker som vil koste 10 milliarder kroner. Penger som ikke er bevilget noe sted, og som må hentes inn over driften. Det er skandaløst å planlegge slike innsparinger og rasjonaliseringer i en del av landet der vi venter titusenvis av nye innbyggere. Allerede i 2011 vil vi komme i en situasjon der Oslo og Akershus står med for få sengeplasser og for få ansatte dersom planene gjennomføres. Dessverre haster det veldig å slå kontra, sier Winger.

Galmanns verk

– Vi mener det er galmanns verk å legge ned et stort og velfungerende lokalsykehus i Oslo. Vi vet at Aker er godt fungerende, alltid i balanse, og at Aker gir spisskompetansetilbud på flere områder.

– Fagmiljøene på Aker i ferd med å forvitre. Vi skal gjøre alt vi kan for å få folk til å slutte opp og forstå hvor mye det haster, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere