*Nettavisen* Nyheter.

Samler gevinster

Musikanter og tillitsvalgte i korpset Ida Anette Aaserud (16) og Lena Strømsnes (16) har fått i oppgave å samle gevinster til 17. mai-lotteriet på Jeriko (i bakgrunnen) og Skjønnhaug skoler. Vi spiller for nærmiljøet, og blir glade hvis noen vil gi oss noe tilbake, sier de.

Lindebergskolenes musikkorps ber nærmiljøet om hjelp til lotterigevinster.

ØVRE LINDEBERG: Korpset skal spille i Lindeberg-området på 17. mai, og vil også stå for arrangementene på Jeriko og Skjønnhaug skoler. Nå trenger de gevinster til lotteriet.

Morsomt sammen

Vi er nødt til å gjøre det litt attraktivt å kjøpe lodd dersom vi skal få inntekter av dette, sier Ida Anette Aaserud og Lena Strømsnes.

17. mai-arrangementet er en svært viktig inntektskilde for korpset. Musikantene forsøker så godt de kan å bidra til korpsets økonomi. De har tidligere solgt saft på Nedre Lindeberg gård, samlet tomflasker og tatt varetellinger.

Nå går Aaserud og Strømsnes fra butikk til butikk for å spørre om lotterigevinster.

Det er litt vanskelig og tungt nå som vi har mista så mange ildsjeler. Men vi har et veldig godt samhold i korpset, og vi gleder oss til øvelser og turer. Vi er en god gjeng som har det morsomt sammen, selv om det er vanskelig økonomisk, sier Aaserud.

Positiv og negativ respons

Responsen fra næringslivet har så langt vært både positiv og negativ.

Vi føler at vi gjør en god gjerning for korpset når vi går rundt og spør. Det er mange som er imøtekommende og gavmilde, sier Aaserud.

Men vi blir også litt nedtrykt når folk sier de ikke er interessert i å støtte oss, sier Strømsnes.

Fra jojoer til garnnøster

Jentene har fått inn alt fra jojoer, reflekser, garnnøster, gavekort på barneklipp, knivsett og større gavekort.

Det trenger ikke å være så mye. Vi er takknemlige for alt. Hvis folk har varer med små feil, tar vi gjerne det også, sier de.

Aaserud og Strømsnes forteller at det ofte er eldre mennesker som utmerker seg med sin gavmildhet.

Vi har inntrykk av at mange eldre syns det er stas med korps. Da vi solgte saft, var det mange som kom bort og snakket med oss, forteller de.

Dersom noen har lyst å støtte opp om korpset, kan de ta kontakt med May-Britt Skau eller Anne-Marit Aaserud. De har mailadressen mbs@lindebergskolenesmusikkorps.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.