*Nettavisen* Nyheter.

Samler hele bydelen

LEDER, ØSTENSJØ, 4/6-2009:

De som husker flere tiår tilbake, vil sikkert minnes både Oppsal-dag, Bøler-dag, Tallberg-dag og aktiviteter i Manglerud senter. Dette var aktiviteter i lokalmiljøene som var populære og samlet mange mennesker.

Fremdeles er det mange mindre lokale arrangementer, men etter at Østensjø begynte å betegne seg som kulturbydel, ble det også en samling av mange aktiviteter i Østensjø bydelsdager. Nå var det vel snakk om bydelsdager også før dette, men først de siste årene har det virkelig blitt størrelse på arrangementet. Nå snakker vi nemlig om fest over en hel uke.

Nå er ikke Østensjø Bydelsdager bare underholdningsinnslag på rekke og rad. De markerer og viser også den store aktiviteten det er i bydelen. Omkring 60 arrangementer over en hel uke forteller om rikdom. Lions tjuvstartet allerede før helgen med sin tradisjonelle og hyggelige kveld på Nordre Skøyen hovedgård. Og fra tirsdag og ut denne uken går det slag i slag.

Bydelsleder Arnfinn Aabø har en forklaring på hvorfor bydelen får til et så stort arrangement år etter år. "Vi mennesker trenger gode opplevelser, vi trenger å oppleve dem sammen, og de gir oss varig vennskap og verdi".

Det er altså det å gjøre noe sammen som er bindemiddelet og inspirasjonen. Her forberedes det i månedsvis, og alle trekker i samme retning. Innstillingen er å få noen fine dager som både er til glede og et speil av alt det bydelen har i seg.

Programmet er ikke bare kjempestort, men svært vidtspennende. Og i år som tidligere skjer det noe over hele bydelen. Denne gangen har man også utnyttet muligheten til å legge noe til bydelens nye storstue - nemlig Fellesskapshuset på Abildsø.

Mange lokale artister får anledning til å vise hva de er gode for. Og Østensjø Bydelsdager har blitt så store at de også trekker underholdningskrefter utenfra. Ikke mange slike dager kan skilte med gjester helt fra Kina.

Bydelsdagene er allerede i full gang. Nå er det bare opp til befolkningen å møte opp. For skikkelige bydelsdager blir det bare med et myldrende folkeliv.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag