*Nettavisen* Nyheter.

Samler inn penger til Lyn-bot

 

Supporterklubben Bastionen samler nå inn penger for å betale den varslede boten Lyn kan få i forbindelse med den såkalte Mikel-saken.

Denne saken har de siste årene plaget alle som er glad i Lyn, og nå ønsker vi å bidra til å få dette ut av verden så fort som mulig, sier Tjøstel Lindøe, som er leder for Bastionen.

Supporterklubben har nettopp stiftet prosjektet Glad i Lyn, og vil de nærmeste ukene samle inn penger fra supportere og Lyn-venner.

Usikkerheten preger økonomien

Tidligere i år valgte statsadvokat Svein Holden å ikke reise sak mot Lyn i forbindelse med Mikel-saken. Likevel opprettholder Norges Fotballforbund (NFF) sin sak mot Lyn i sitt eget domsutvalg, med en anbefalt bot på 250 000 kroner. NFFs domsutvalg ventes å komme med en avgjørelse innen utgangen av august.

Lindøe understreker at Bastionen ikke tar stilling til skyldspørsmål i denne saken, og at prosjektet drives av klubbkjærlighet og et ønske om å vise lojalitet og solidaritet med klubben i en vanskelig situasjon. Lyns anstrengte økonomi er også en viktig årsak til at prosjektet har kommet i gang.

Det har selvsagt ikke gått oss hus forbi at klubben nå er i en presset situasjon økonomisk, siden det ennå ikke er klart hvem som overtar på eiersiden etter Atle Brynestad. Vi vet derfor at de innsamlede midlene kommer godt med, sier Lindøe, og legger til at han er svært takknemmelig for alle små og store beløp Lyn-venner kan avse.

Roser sportslig apparat

Han er svært imponert over spillerne og trenerapparatet i klubben, som til tross for mye turbulens gjennom hele året har levert sterke sportslige resultater og fremstått som svært lojale og sammensveisede.

Jeg snakker på vegne av hele Bastionen når jeg retter en stor takk til alle i Lyn for den innsatsen de har gjort så langt denne sesongen. Vi ønsker å gi dem størst mulig arbeidsro, slik at de kan fortsette å gjøre jobben sin utover høsten. For hver krone vi får samlet inn, kan klubben fokusere på det den skal fokusere på, nemlig sportslige resultater, påpeker Lindøe.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.