*Nettavisen* Nyheter.

Samler kreftene til ett daglig søk

LETER: Letemannskapene omorganiserer letingen til ett daglig søk klokken 17.30 fra Østensjø skole. I helgen deltok rundt 700 i letingen. Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

Rundt 700 personer deltok i helgen på letingen etter Sigrid. Leteaksjonen fortsetter denne uken, men kun med en aksjon hver dag.

Klikk på bildet for å forstørre.

SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne. Bildene er tatt på 69-bussen på Tveita klokken 19.45 lørdag 4. august. Foto: FOTO: POLITIET

Klikk på bildet for å forstørre.

SØK I VANN: Frivillige søkte i helgen blant annet i Nøklevann. Her er Margot Kalstad og Christian Incerti fra Nøklevann roklubb. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Klikk på bildet for å forstørre.

ETTERLYST: Plakater med etterlysning av savnde Sigrid G. Schjetne er nå hengt opp på stolper rundt i Oslo. Foto: FOTO: AINA MOBERG

ØSTENSJØ: – Det var en overveldende støtte i forrige uke, men vi innser jo at det er vanskelig å samle mye folk to ganger om dagen. Derfor planlegger vi fra nå ett godt kvalitativt søk hver dag, sier Gjermund Eide familiens talsperson Gjermund Eide, som er venn av familien og gikk på gymnaset sammen med Sigrids far.Oppmøte er klokken 17.30 på Østensjø skole.

Finner mye

Den massive leteaksjonen til tross. Sigrid er ikke funnet, ei heller noe som fører til gjennombrudd i saken.

– Vi finner mye rart, blant annet flere hvite sokker. Vi overlater alt til politiet som vil finne ut om funnene har tilhørighet til Sigrid, sier Eide.

LES ALT OM SIGRID-SAKEN HER

I helgen var rundt 700 personer med på letingen.

– Vi har søkt i nærområdet, rundt Svartskog, Hvervenbukta og Ingierstrand. I tillegg har speidere, hytteforeninger, båtforeninger og andre lett i sine områder. Dette setter vi utrolig pris på, de har gode lokalkunnskaper og kan avsløre uregelmessigheter, sier Eide.

Hemmeligholder leteområdet

Samtidig er de som organiserer leteaksjonen blitt litt mer forsiktige med å gå ut med informasjon om hvor de skal søke.

– Vi frykter at hvis Sigrid er bortført så følger den eller de som har gjort ugjerningen med og vi vil derfor ikke gi dem noen forsprang. Vi vil derfor være litt mer hemmelige med hvor vi skal lete, sier Gjermund Eide.

LES OGSÅ: Høyrepolitiker utlover dusør

Familien har det selvfølgelig svært tungt, en uke etter at Sigrid forsvant på tur hjem fra en venninne i Vetlandsveien.

– Det er en enorm belastning for familien å leve med uvissheten om hvordan det går med deres kjære Sigrid. Jeg er beundret over måten de setter beina under seg, deltar på møter og tar vare på den andre datteren, sier Eide.

Tips i saken ringes politiet på 22 66 96 00, eller på e-post: post.oslo@politiet.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.