Samler seg i kirken

Fungerende prost: Espen Feilberg-Jacobsen er fungerende prost i Søndre Aker. Han forteller at mange søker til kirken nå i den vanskelige tiden.

Fungerende prost: Espen Feilberg-Jacobsen er fungerende prost i Søndre Aker. Han forteller at mange søker til kirken nå i den vanskelige tiden. Foto: Arkivfoto: Aina Moberg

For mange er kirken et naturlig sted å gå til i sorg. Derfor var det mange som dro til sin kirke på søndag.

Søndre Aker: – Mange av kirkene i prostiet vårt var åpne lørdag og søndag, og mange har forsøkt å finne ro og hatt en stund til ettertanke her, sier fungerende prost i Søndre Aker prost i Espen Feilberg-Jacobsen.

Del på Facebook

Den fungerende prosten kan videre fortelle at det var stor søkning til kirkene i bydelene våre til søndagens gudstjeneste. Flere var helt fulle.

– Naturlig nok ble guds- tjenestene sterkt preget av terrorangrepene som skjedde på fredag ettermiddag og kveld, sier Feilberg-Jacobsen.

–Vil det i dagene fremover bli markeringer i våre kirker?

– Jeg har vært i møte hos biskopen, og nå skal vi lokalt se på hvor det vil være naturlig å holde åpent. Men akkurat denne uken har vi veldig dårlig kapasitet på prester.

Åpen kirker

– Det som imidlertid er klart, er at Bekkelaget kirke vil være åpen mellom klokken 9 og 16 og fra 19 til 21. Ormøy kirke er åpen hver kveld klokekn 17-19.

– Her i Nordstrand vil kirken være åpen hver dag mellom klokken 10 og 15. Vi må se an behovet utover i uken og hvilken pågang det blir.

Men Feilberg-Jacobsen understreker at folk som ønsker kontakt med kirken, gjør det til sitt lokale kirkekontor. Jeg vil være å treffe på prestekontoret på Nordstrand hver dag ut over.

– Det er mange familier som nå lever i et pinefult håp. Skulle vi få melding om at noen hos oss har blitt borte, har vi prest i beredskap som kan gå ut med det vanskelige budskap. Pårørende vil fortløpende bli varslet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.