Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Samler seg i kirken

Fungerende prost: Espen Feilberg-Jacobsen er fungerende prost i Søndre Aker. Han forteller at mange søker til kirken nå i den vanskelige tiden.
Fungerende prost: Espen Feilberg-Jacobsen er fungerende prost i Søndre Aker. Han forteller at mange søker til kirken nå i den vanskelige tiden. Foto: Arkivfoto: Aina Moberg
For mange er kirken et naturlig sted å gå til i sorg. Derfor var det mange som dro til sin kirke på søndag.

Søndre Aker: – Mange av kirkene i prostiet vårt var åpne lørdag og søndag, og mange har forsøkt å finne ro og hatt en stund til ettertanke her, sier fungerende prost i Søndre Aker prost i Espen Feilberg-Jacobsen.

Del på Facebook

Den fungerende prosten kan videre fortelle at det var stor søkning til kirkene i bydelene våre til søndagens gudstjeneste. Flere var helt fulle.

– Naturlig nok ble guds- tjenestene sterkt preget av terrorangrepene som skjedde på fredag ettermiddag og kveld, sier Feilberg-Jacobsen.

–Vil det i dagene fremover bli markeringer i våre kirker?

– Jeg har vært i møte hos biskopen, og nå skal vi lokalt se på hvor det vil være naturlig å holde åpent. Men akkurat denne uken har vi veldig dårlig kapasitet på prester.

Åpen kirker

– Det som imidlertid er klart, er at Bekkelaget kirke vil være åpen mellom klokken 9 og 16 og fra 19 til 21. Ormøy kirke er åpen hver kveld klokekn 17-19.

– Her i Nordstrand vil kirken være åpen hver dag mellom klokken 10 og 15. Vi må se an behovet utover i uken og hvilken pågang det blir.

Men Feilberg-Jacobsen understreker at folk som ønsker kontakt med kirken, gjør det til sitt lokale kirkekontor. Jeg vil være å treffe på prestekontoret på Nordstrand hver dag ut over.

– Det er mange familier som nå lever i et pinefult håp. Skulle vi få melding om at noen hos oss har blitt borte, har vi prest i beredskap som kan gå ut med det vanskelige budskap. Pårørende vil fortløpende bli varslet.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!