*Nettavisen* Nyheter.

Samler underskrifter

Odd Pettersen frykter for tilbudet ved Rødtvet helseklinikk, og har samlet 76 underskrifter som skal overleveres Bydel Grorud.

Pasientene har startet underskriftskampanje for å få beholde Rødtvet helseklinikk.

RØDTVET: Pasientene ved Rødtvet helseklinikk er svært bekymret over situasjonen ved klinikken, og frykter at den blir nedlagt til sommeren. Odd Pettersen har tatt initiativ til en underskriftskampanje, og samlet 76 underskrifter som han vil overrekke Bydel Grorud.

Alle blir fortvila dersom klinikken forsvinner. Det er stor mangel på fysioterapeuter i Groruddalen, og mange er redde for å havne på ventelister igjen. Da må vi også reise lengre med drosje, sier han.

Et sosialt møtested

Legene tør ikke operere Odd Pettersen på grunn av blødersykdom, og fysioterapi er det eneste som hjelper ham.

Det holder smertene i sjakk. Tilbudet på Rødtvet helseklinikk betyr alt for meg. Jeg har gått der i tre år, og det er mer enn en helseklinikk. Det er også et sosialt møtested, som er lagt opp til at vi som er pasienter kan sette oss ned og prate med hverandre. Vi kjenner hverandre godt, og vi har hatt julebord hjemme hos meg, forteller han.

Hver onsdag møtes pasientene til trim i marka. De går en sløyfe på tre kilometer fra Tvillinggranene på Sandås. Pettersen kan ikke gå denne ruta, men har stor glede av å være med som tidtaker.

Dette er noe Sverre (fysioterapeut Sverre Jokstad red.anm.) har startet opp på fritida si, som et gratis tilbud. Han bryr seg virkelig om å hjelpe folk, sier Pettersen.

Grensen er nådd

Eier av Rødtvet helseklinikk Sverre Jokstad ser ingen annen utvei enn å stenge instituttet til sommeren dersom Bydel Grorud ikke ønsker å videreføre tilbudet.

Nå er grensen nådd. Instituttet har drevet mye gratisarbeid, sier han.

Jokstad viser til at Rødtvet helseklinikk har utført arbeid tilsvarende 4-6 fulle stillinger, til tross for at bydelen har gitt minimalt med støtte i form av to små driftstilskudd.

Behovet for behandlere har vært stort, og vi synes det er trist at de ikke tar ansvar for pasientene i bydelen. Norske Fysioterapeuters Forbund anbefaler 25 fysioterapeuter i en bydel som Grorud. Sannheten er at det fins 5-6, sier han.

Jokstad viser til at Rødtvet helseklinikk har den eneste kvinnelige fysioterapeuten med 0,6 prosent avtale. Dette skal dekke behovet blant flerkulturelle kvinner.

Det er et hån mot bydelens pasienter. For framtiden bør de øke driftstilskuddene slik at de svarer til dagens drift. Ellers raseres helsetilbudet, sier Jokstad.

Det viktigste for pasientene nå, er at de får et videre tilbud, sier han.

Lyses ut på nytt

Avdelingssjef for velferd og sosiale tjenester i Bydel Grorud Erna Holten sier hun ikke visste at eierne av Rødtvet helseklinikk vurderte å stenge.

Vi har videreført de driftstilskuddene som har vært hele tiden. Hvordan Nav finansierer ordningen, kan ikke vi gjøre noe med. Men vi kommer ikke til å legge ned driftstilskudd. I så fall må vi lyse ut dem ut på nytt. Utover det har jeg ingen kommentar, sier avdelingssjefen til Lokalavisen Groruddalen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.