RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Samles rundt babyene

På Bjørndal møtes hjemmeværende småbarnsmødre til sosialt samvær over babygulp og skrik annenhver uke.

BJØRNDAL: Det såkalte trilletreffet finner sted i menighetssenteret på Bjørndal.

Vi gjør det for å ha et tilbud til andre hjemmemødre, sier Anita Seemann. Sammen med Stine Büchner arrangerer hun treffene.

Fullt hus

Ikke lenge etter klokken tolv er sofaene fulle av mammaer med armene fulle av små krabater. Lukten av vafler har fylt lokalet og både mammaer og babyer er klare for temaprat ved Edel Rønning fra familiekontoret på Lambertseter. Annenhver gang er det temaprat mens den andre gangen er det baby-sang.Tidligere har gruppen blant annet hatt om førstehjelp for barn.

Det er temaer som de som kommer hit er opptatt av, forklarer soknediakon Aud Kristin Saltvik Aasen. Hun informerer om at det er treff hver eneste uke, men at de møtes annenhver uke på Bjørndal og annenhver uke på Mortensrud.

Topp på Bjørndal

At det er mange barn i bydel Søndre Nordstrand er treffet et bevis på. Elleve små krabater med mammaer var tilstede tirsdag. Og på Bjørndal er det fint å være småbarnsforeldre.

Bjørndal er et sosialt sted. Vi har café LeRu som er et kjempefint møtested med eget lekerom. Der kan møtes når som helst, sier Unni Røskar Iversen. I tillegg forteller Stine Büchner om aktivitetshuset ved siden av hvor man kan trene. Det er mange tilbud for småbarnsforeldre i området.

Dette er jo et fint sted for voksne å snakke sammen og barn leke sammen, smiler diakonen. Hvert halvår går organiseringen av treffene over til to nye frivillige. Treffene er åpne for alle og finner sted på Bjørndal menighetssenter og Mortensrud kirke kl 12-14 på tirsdager.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere