Gå til sidens hovedinnhold

Samlet 50 små og store på julaften

Ikke alle har familie og venner å være sammen med på julaften. 50 valgte Frikirken på Mortensrud.

MORTENSRUD: – 50 festkledde gjester i alderen fra 2 til 80 år, fra minst fem forskjellige nasjonaliteter og tre ulike religioner var representert, forteller Randi Kittilsen.Alle var som Nordstrands Blad har skrevet, invitert til «Åpen Julaften»-feiring av Oslo Søndre Frikirke ved Pastor Sture Jenssen og Jan Bredesen i samarbeid med Randi Kittilsen.

– Det var takket være innsatsen til mange frivillige, sponsormidler fra det lokale næringslivet, Mortensrud senter og bydelen at dette arrangementet lot seg gjennomføre. I tillegg var vi helt avhengig av alle de frivillige som sto på hele kvelden for at det skulle bli en hyggelig kveld for alle og at alle skulle føle seg velkommen, fort-setter Kittilsen.

Initiativtaker

Det var pastor Sture Jenssen som tok initiativ til arrangementet, og inviterte til «åpen julefeiring» uten noen begrensninger i forhold til nasjonalitet eller religion.

Randi Kittilsen tok kontakt med pastoren og foreslo at de skulle samarbeide, siden hun hadde praktisk erfaring etter å ha jobbet flere år for Aslam Ahsams julearrangement for eldre og enslige.

Nytt og videreføring

– Jeg syns det var trist at de eldre og enslige plutselig ikke skulle ha noe sted å feire julaften siden de har vært vant til å ha et sted å dra til de siste årene, sier hun.

Dermed ble årets julaften på Mortensrud både noe nytt og en videreføring.

En hyggelig og varm atmosfære hele kvelden, og spesielt morsomt var det at det ble samlet så ulike typer mennesker i alder, religioner, kulturer og hudfarger til felles fest, og der alle så ut til å trives med hverandres selskap.

Det ble servert tradisjonell norsk julemat - ribbe, pinnekjøtt og også halal-pinnekjøtt for de med muslimsk tro. Maten ble tilberedt på eget kjøkken av Jan Bredesen som har 30 års erfaring som kokk. Til dessert måtte det naturligvis bli riskrem og rød saus.

Den lokale bakeren og Ica hadde gitt alt som var til overs etter stengetid på julaften, så det ble også et stort utvalg av kaker til kaffen.

Etter middagen var det gang rundt juletreet, og synging av julesanger. Til slutt ble det delt ut gaver til gjestene, som også var gitt av næringslivet og frivillige.

Årlig arrangement

– Tilbakemeldingene fra gjestene har vært svært positive, og vi ønsker å gjøre dette til en årlig tradisjon. Da Nordstrands Blad skrev om arrangementet i forkant, sa Sture Jenssen at han først så for seg et tilbud til folk på Søndre Nordstrand, men dette er nå tenkt utvidet til hele Oslo sør.

Allerede nå er Sture Jenssen, Randi Kittilsen og Jan Bredesen i gang med å forberede til neste jul.

Reklame

Årets julegave? Ball-genseren er tilbake!