RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Samlet elektrisitetsberg


Elever ved Sørkedalen skole har slått et slag for miljøet. Foto: Ane Moe
Elever ved Sørkedalen skole har slått et slag for miljøet. Foto: Ane Moe
28 datamaskiner, 17 stekeovner, 11 vaskemaskiner, syv kopimaskiner, fire overheads, 9 kjøleskap - 42 paller med utrangert EE- og IT-utstyr og 56 elever.

Tekst: Ane Moe

SØRKEDALEN: Fra 20. mai til 13. juni har små og store i Sørkedalen kommet slepende med gammelt eller utrangert EE- og IT-utstyr. Resultatet er et lite berg av datamaskiner, gamle kjøkkenmaskiner, stekeovner, mikrobølgeovner, frysere og kjøleskap. Målet er å sikre en sikker gjenvinning av avfallet og målet er å vinne 15 bærbare PC er.

Konkurranse

Haugen av utrangert EE- og IT-utstyr, som ses ved Sørkedalen skole, er et resultat av en konkurranse initiert av Dell og Eurovironment. Alle landets grunnskoler er invitert til å samle utrangert EE- og IT-utstyr, for å sikre en sikker gjenvinning av avfallet. Formålet med konkurransen er å påvirke og å lære barn og unge hvordan de kan ta vare på miljøet i sin behandling av IT og EE- avfall.

Engasjement for miljøet

Den store innsamlingsviljen blant elevene ved Sørkedalen skole viser et miljøengasjement og et trangt skolebudsjett. Den grunnskolen i landet som samler sammen flest kilo med IT og EE-avfall, vinner 15 bærbare PCer. Disse håper elevene og lærerne ved Sørkedalen skole å ta i bruk ved neste skoleår.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere