RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Samlet etter 50 år

På denne tiden av året er det mange jubilantsamlinger for å minnes skoletiden. Forrige lørdag var det høy mimrefaktor på Ljan skole da 20 "jenter" kom sammen 50 år etter at de gikk ut skoleporten etter folkeskolen.

Ljan: En kom fra California og en fra Tyskland. Bare en fra hele klassen på 34 bor fremdeles på Ljan.

Men kjente de hverandre igjen? Joda, mange hadde vært sammen på tilsvarende klassefest for 25 år siden, men noen hadde altså ikke sett hverandre på 50 år. Da var det ikke så rart at at man måtte ha noen punkter for å friske opp hukomelsen. Men da gikk det bra, og i løpet av den første halvtimen før "det ringte inn til time" var alle i samme klasse igjen.

For 25 år siden var det stor sukses med å få komme inn i den gamle skolen, og det samme frisket ekstra på minnene nå.

Overraskelsen var imidlertid stor for skolen har jo gjennomgått en betydelig restaurering og har blitt bygget på. Men gjenkjennelsesmomentene var der.

Etter en "time" med guide var det å komme seg til Goro Bømark i Solveien 71 hvor festen skulle holdes.

Og der ble det både sent og tidlig før de 20 hadde hjerte til å forlate hverandre. Men da hadde de fått frisket opp mange gamle minner - og blitt enige om at nå må det ikke gå nye 25 år til de møtes igjen.

Om 5 år er nok jentene klare for en ny klassefest.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere