RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Med trommer og sang sjarmerte barnehagebarna de fremmøtte.
Med trommer og sang sjarmerte barnehagebarna de fremmøtte.

Samlet inn 13.000 til Kenya

I ti år har Bauneveien barnehage samlet inn penger til vennskapsbarnehagen i slummen i Kibera i Kenya. I år ble det ny rekord.

BRANNFJELL: – Vi hadde en aldeles strålende dag og slo alle rekorder. Den totale summen som sendes til Kenya er 13.224,50 kroner, sier en strålende fornøyd Isabel Mortensen som er styrer i barnehagen.

I ti år har Bauneveien barnehage hatt en vennskapsbarnehage i slummen i Kibera i Kenya.

I år hadde barna og de ansatte slått på stortromma og jobbet en hel uke fram mot Kenyadagen. Barna hadde laget kunstverk med metoder som spraymaling og maling med gaffel, hender og føtter. Det var også amerikansk auksjon, bildefremvisning, kulturelle innslag og hele tre kafeer å besøke for de mange foreldrene og besteforeldrene som fant veien til barnehagen på torsdag.

SE BILDEGALLERI FRA KENYADAGEN HER!

I strålende vær, som ifølge barnehagestyreren var bestilt ett år i forveien, sjarmerte barna de fremmøtte med sang og trommespill.

– Ungene har vært med hele veien. Dette er et prosjekt av barn for barn, sier Isabel.

I løpet av de ti årene har penger samlet inn i Bauneveien barnehage blant annet sørget for kost, kjøkken, vedlikehold, leker og materiell til barna i Kibera.

Allerede når barna er ett år i småbarnsavdelingen begynner de å lære om vennskapsbarnehagen, og de er engasjert helt til de begynner på skolen.

– En fire år gammel gutt i barnehagen her skulle ta et bad på mandag. Han hadde i masse ekstra shampo til morens protester, men da fikk hun beskjed om at han måtte det fordi han skulle være ekstra ren og pen til Kenyadagen på torsdag, forteller Isabel.

 

 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere