RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sammen etter fem år


Gry Skjønhaug fra Munkerud og Erik Rundle fra Bygdø vant en kamp i mixeddouble.
Gry Skjønhaug fra Munkerud og Erik Rundle fra Bygdø vant en kamp i mixeddouble.
Gry Skjønhaug (38) fra Munkerud fant frem sin gamle partner fra landslaget - Erik Rundle fra Bygdø - og sammen spilte de 44-nasjoners i badminton på Bygdøhus i helgen.

Bygdøy: Nivået var meget høyt.

Vi var med for å ha det gøy, men når vi var ute på banen var det seriøst. Konkurranseinstinktet er der fortsatt, sier Gry.

Vant

Paret gikk inn i 16-delsfinalen i mixedturneringen, og møtte Fredrik Högman (Sverige) og Oona Seppälä (Finland) i den første kampen. Det gikk greit.

Jeg er såpass gammel nå at jeg ikke trodde jeg skulle bli nervøs, men jeg sto faktisk og skalv når jeg servet, ler 38-åringen.

Gry og Erik slo sine nordiske naboer 25-23 og 21-18.

Fordelen vår var nok at vi var rutinerte, mens de var et sammensatt par fra to nasjoner som ikke hadde spilt så mye sammen før, sier Gry.

For Gry og Erik spilte sammen på landslaget for fem år siden, og kom sammen ved en tilfeldighet til denne store turneringen på hjemmebane.

Vi har egentlig andre makkere, men min makker er i Spania, forteller Gry.

Og hvordan ble det Erik og deg?

Jeg spurte vel egentlig han for mange måneder siden, men fikk ikke noe svar. Så ringte han meg opp for noen uker siden, og da ble det oss to, forteller 38-åringen.

Høyt nivå

Helgens Norwegian International Championship på Bygdøhus var ikke noe småtteri. Det kryr ikke av turneringer i Norge som teller spillere fra 44 nasjoner. Her var det utøvere fra blant annet Australia, Vietnam, India, Guatemala, Brasil, Canada og USA.

Og Gry og Erik fikk det tøft i 8-delsfinalen. Der ventet det andreseedete tyske paret Kristof Hopp og Birgit Overzier. Det ble enveiskjøring, og tyskerne vant 21-7 og 21-8.

De var kjempegode, og de spiller badminton på heltid, sier Gry, som selv måtte løpe på jobb mellom kampene.

Men hun var godt fornøyd med makkeren sin.

Det er veldig komfortabelt å spille med Erik. Vi er ganske offensive begge to, og jeg føler vi er en god match, sier Gry.

Holde formen

38-åringen fra Munkerud er norgesmester i double ti ganger og mixeddouble to ganger. Hun har deltatt i både EM og VM, men nå er karrieren mer eller mindre på hell.

Jeg spiller bare for å ha det gøy. Dette er min måte å holde meg i form på, og jeg synes det morsomt å konkurrere, sier sympatiske Gry Skjønhaug.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere