RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sammen for fred


De besøkende fra Furuset ble foreviget inne i den spektakulære stortingssalen.
De besøkende fra Furuset ble foreviget inne i den spektakulære stortingssalen.
I helga deler Fredsduene for ungdom ut Fredsballen igjen, med Akthar Chaudhry som beskytter.

FURUSET / SENTRUM: Lørdag arrangeres ERAS-festivalen på Youngstorget. Tradisjonen tro skal Fredsduene for ungdom dele ut sin hederpris Fredsballen under festivalen. Det er femte gang prisen deles ut.

I år har de unge ildsjelene fra Furuset fått en annen Furuset-ildsjel med på laget. Stortingets visepresident Akhtar Chaudhry (SV) er prisens høye beskytter, og møtte nylig en gruppe fra ERAS på Stortinget for å skrive under Fredsballens manifest.

– Vi trenger alle som kan være med på å fremme fred og fordragelighet i vårt samfunn. Jeg ser at menneskene i ERAS gjør en veldig god jobb. Å være med på dette er min måte å bidra på, sier Chaudhry.

Tre vinnere

Ildsjelen Vidar Noreng, kong Harald og Afghanistans president Hamid Karzai er blant de tidligere vinnerne av Fredsballen. I år er det tre personer som mottar prisen.

I år går prisen til Rigmor Andresen, mangeårig ildsjel i Norway Cup, Rafel de la Rubia, grunnlegger av organisasjonen Verden uten Krig og bokselegenden Muhammad Ali, som i senere år har viet seg til humanitært arbeid.

– Jeg synes dette er veldig gode kandidater. Jeg støtter det fullt ut, sier Chaudhry til Lokalavisen Groruddalen.

Takknemlig

Styreleder Surgol Ghairat i Fredsduene for ungdom setter stor pris på å ha Chaudhry med på laget.

– Vi er takknemlige for at vår beskytter Chaudhry har takket ja til å støtte vårt arbeid. Det har han egentlig gjort i mange år allerede, sier Ghairat.

Akhtar Chaudhry kjenner mye av arbeidet til ungdommene fra nærmiljøet på Furuset, og han er imponert over engasjementet ungdommene viser.

– Det store håpet er at disse ungdommene kan gå foran som gode eksempler og sette i gang en ball som vi trenger i dette landet. Det gjelder ikke minst i Oslo og Groruddalen, som er et utstillingsvindu for det flerkulturelle Norge, sier Chaudhry.

Lørdag deles altså Fredsballen ut under ERAS-festivalen, og Chaudhry selv håper å få med seg utdelingen.

– Det er lange dager på Stortinget om dagen, men jeg har satt meg som mål å tilbringe litt tid sammen med Fredsduene på lørdag, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere