RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sammen for Holmlia

I forrige uke møttes organisasjoner, lag og foreninger til idédugnad før sommerens store folkefest på Holmlia.

Holmlia: Etter at programmet "Naive Norge" ble vist på TV2 i desember i fjor, opplevde Stiftelsen Holmlia Nærmiljø og Holmlia Sportsklubb en storm av henvendelser fra beboere på Holmlia som ikke kjente seg igjen i programmet. Sammen bestemte de seg for å ta initiativet til å arrangere en stor folkefest på Holmlia første helgen i juni.

Folkefest

I forrige uke var representanter for femten foreninger, lag og organisasjoner samlet på frivillighetssentralen på Holmlia til idédugnad til folkefesten.

Dette er starten på noe bra på Holmlia, på noe som vil bli husket, forsikret Ove Bevolden i Holmlia Sportsklubb.

Hver og en av de fremmøtte representerer en mengde folk og ressurser, til sammen skal dette bli en storstilt folkefest. På idédugnaden kom det forslag om blant annet olabilløp, holmgang, hundespann, mat, folkedraktoppvisning og en lang rekke kulturelle innsalg.

Vi er Holmlia, og det skal vi vise, sier Hans Olav S. Baden, organist i Holmlia kirke.

Dokumentar

Det er invitert mye fintfolk til festen - blant andre Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette Marit, Regjeringen og hele det norske fotball-landslaget.

Likevel er det folket på Holmlia som er de viktigste, sier Bente Nilsen i Stiftelsen Holmlia Nærmiljø.

Ove Bevolden, Bente Nilsen og Nadia Marielle Mouacim utgjør styringsgruppen og jobber målrettet mot arrangementet. Styringsgruppen har tatt kontakt med bydelen, Oslo kommune og staten for å få støtte til arrangementet. Det jobbe også med å få inn private sponsorer. Arbeidet med en egen holmliasang er allerede i gang og NRK er i full gang med research til en dokumentar om Holmlia som etter planen skal vises noen uker etter arrangementet.

Måler er at folk begynner å snakke om arrangementet dagen etter at det er over, og så at de fortsetter å snakke om det i 364 dager til den neste folkefesten på Holmlia, sier Ove Bevolden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere