RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sammen for Østensjøvannet

Friluftsetaten skal lage ny forvaltningsplan for Østensjøvannet. I forrige uke fikk de innspill fra beboere og brukere av området.

Oppsal: Mandag i forrige uke arrangerte Friluftsetaten informasjons- og brukermedvirkningsmøte på Oppsal samfunnshus.

Det er i forbindelse med forslag til ny forvaltningsplan for Østensjøvannet miljøpark at Friluftsetaten holdt møtet. Arbeidet er kommet så langt at Friluftsetaten ønsker innspill fra beboere og brukere av området.

Trenger opprusting

Områdene rundt Østensjøvannet har vært for dårlig skjøttet gjennom mange år.

Både natur- og kulturlandskapet og rekreasjonsområdene trenger en skikkelig opprusting. Bård Borgersen og Inger Helene Kjerkreit fra friluftsetaten åpnet møte med en presentasjon av foreløpige ideer og tiltak.

Østensjøvannet er et område med stor interesse. Det er et rekreasjonsområde med stor kulturhistoriske verdier. Å ta vare på området og utvikle det i riktig retning er en viktig del av forvaltningsplanen, sa Inger Helene Kjerkreit og Bård Borgersen.

Prioriteringsliste

Rundt 20 fremmøtte deltok på møtet. Disse representerte beboere og ulike foreninger og organisasjoner i bydel Østensjø. Etter presentasjonen fra Friluftsetaten ble deltakerne delt i grupper hvor oppgaven var å prioritere tiltak til forvaltningsplanen.

Blant tiltakene som ble foreslått var omlegging av turvei rundt Bogerudmyra. Forslaget innebærer at dagens turvei nedlegges og en ny etableres. Dermed kan grensen for naturreservatet utvides. Det fremkom også ønske om å sette opp gjerder og sette ut dyr ved Bakkehavn og Østensjø gård. Tynning av kratt og utbedring av turveier fra adkomst sør, samt nedsetting fartsgrensen fra 60 til 50 km/t på Østensjøveien ble også foreslått.

Innspillene representerer de fremmøttes syn, men er viktige for arbeidsgruppen som skal jobbe videre med forvaltningsplanen for Østensjøvannet. Vi skal nå gjøre en helhetlig og faglig vurdering av tiltakene før vi kommer fram til en endelig prioriteringsliste, sier Inger Helene Kjerkreit.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere