RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elever på Skøyenåsen skole samlet seg rundt flaggstanga hvor blomstene og lysene ble flyttet.
Elever på Skøyenåsen skole samlet seg rundt flaggstanga hvor blomstene og lysene ble flyttet. Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

Sammen i sorgen over Sigrid

Kort tid etter at det triste budskapet om at det var Sigrid som var funnet drept på Sofiemyr, begynte folk å legge ned blomster og tenne lys.

ØSTENSJØ: På kvelden tirsdag ble blomstene lagt ned utenfor Østensjø Kanvas barnehage hvor Sigrids eiendeler ble funnet etter forsvinningen.Venner, naboer og frivillige letemannskaper la ned blomster til minne om nabojenta som forsvant brått 5. august.

En av dem var Jonas Moen (23) fra Skullerud:

– Jeg kjente henne ikke, men jeg har en lillesøster som er like gammel og dette traff meg på en helt spesiell måte. Det som har skjedd er helt sinnssykt, det er helt forferdelig at slike ting skal skje, det kom som et sjokk, forteller han.

Les alt om Sigrid Giskegjerde Schjetne-saken her

Godt å bidra

Lene Andreassen fra Høyenhall og Truls Myrvold fra Bøler har vært med på letingen, senest mandag kveld ved Svartskog.

– Jeg dro hjem med en dårlig følelse. I dag våknet jeg til nyheten om at det var funnet et lik, sier Lene Andreassen, som selv har gått på Østensjø skole i oppveksten.

De er rørt over den innsatsen de frivillige har lagt ned i letingen.

– For en medmenneskelighet alle har vist, det har vært helt enestående. Vi er rørt og nokså stumme begge to. Det har vært godt å være med å bidra, sier Lene Andreassen og Truls Myrvold.

Åpen skole og kirke

Utpå kvelden ble blomstene og lysene flyttet til flaggstangen ved Skøyenåsen skole som sammen med kirken var åpen tirsdag og onsdag kveld.

Rektor Merete Hansen ønsker å skjerme elevene og forteller at alle er preget.

– Det var spesielt mange som var avgangselever sammen med Sigrid som nå er spredd på ulike videregående skoler som var her. Ansatte og elever er veldig preget. Vi håper å gå raskt tilbake til vanlig undervisning. Men vi har et stillerom hvor det går an å tenne lys og skrive i kondolanseprotokollen. Vi har også et samtalerom hvor det er mulig å få snakke med helsepersonell, sier Merete Hansen.

Digital sorg

På sosiale medier, hvor Sigrid var veldig aktiv, kom utover kvelden enorme mengder kondolanser og siste hilsener til hele Norges nabojente, Sigrid Giskegjerde Schjetne.

«Hvil i fred, hele Norges nabojente», lød en av hilsenene.

På dittOslo.no kan du hedre «hele Norges nabojente» med en siste hilsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere