RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sammen mot kriminalitet

Det er mye folk kan gjøre selv for å hindre kriminalitet. Politiet samarbeider nå med borettslag og beboere på Lindeberg.

Lindeberg: Et samarbeid mellom politi, borettslag og beboere skal få kriminaliteten ned på Lindeberg. Gjennom det nye prosjektet skal de som til daglig opplever problemene få være med å bekjempe dem.
Borettslagene har problemer med kriminaliteten i form av for eksempel skadeverk. Enkelte beboere merker også kriminaliteten direkte gjennom bilinnbrudd og liknende. Derfor går vi nå sammen med dem, sier politiførstebetjent Stein H. Farstad. Han er Stovner-politiets samfunnskontakt i Bydel Alna og begynte Lindeberg-prosjektet like etter nyttår.
Borettslagene viser stor interesse for prosjektet, og det er stor iver for å få igang ulike tiltak. Mye skjer allerede, sier Farstad.
Mye bilrelatert
Lindeberg ligger høyt på kriminalitetsstatistikken, og det er særlig de bilrelaterte lovbruddene politiet vil til livs med det nye prosjektet.
Flere av borettslagenes tiltak er rettet spesielt mot bilinnbrudd. På flere parkeringshus er det aktuelt med videoovervåkning. Det er også planlagt å bytte ut veggplatene med pleksiglass. Sammen med bedre belysning skal dette gjøre det lite attraktivt å drive ulovlig aktivitet i parkeringsanleggene.
Bedre belysning er også viktig for å begrense annen kriminalitet. Stein H. Farstad oppmuntrer derfor til å bedre lyssettingen innad i borettslagene.
Tyvene trives ikke i mye lys. De skygger banen når de ser sin egen skygge, sier han. Mye lys kan altså hindre både tyverier, skadeverk og fysiske sammenstøt.
Alle kan bidra
Det er også mye hver enkelt beboer kan gjøre selv. Stein Farstad oppfordrer folk til å holde øynene åpne og gjerne snakke med mistenkelige personer. Da merker man fort hvilke hensikter de har.
Og prater man mer med de man møter, blir man jo også mer kjent med folk og det løser opp i borettslaget, påpeker Stein H. Farstad. Han ser flere paralleller mellom Lindeberg-prosjektet og det gamle prosjektet Aksjon nabohjelp.
Politiførstebetjenten mener det er mye enkeltpersoner kan gjøre også for å hindre bilrelatert kriminalitet.
Tøm bilen når du setter den fra deg. Én krone holder for at en tyv vil gjøre et innbrudd, og tyven bruker bare fem-ti sekunder på å åpne bilen, advarer Farstad.
Evig prosjekt
Politiførstebetjenten håper Lindeberg-prosjektet gjør at kriminaliteten i området flater ut og deretter begynner å synke. Dette skal oppnås med langvarig arbeid.
Vi setter i gang prosjektet nå, og meningen er at det skal vare for alltid, sier Stein H. Farstad. Han håper etter hvert å få til et samarbeid mellom så mange som mulig både enkeltpersoner, borettslag, organisasjoner, offentlige etater, næringsliv og mer.
Bare fantasien bestemmer hvem vi kan dra med her, sier Farstad.
Allerede nå i februar starter et tilsvarende prosjekt på Romsås. Politiførstebetjent Egil Nørsterud er samfunnskontakt i Bydel Grorud og vil ha en stilling tilsvarende Stein H. Farstad i Bydel Alna.

Vi setter i gang prosjektet nå, og meningen er at det skal vare for alltid
Stein H. Farstad


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere