RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sammen om bydelens økonomi


Samarbeid: Ulf Stigen (Frp), Haakon Brænden (KrF), Sigbjørn Odden (H) og Karsten Gjefle (V) er godt fornøyd med at de har klart å få til et samarbeid for den neste fireårsperioden.
Samarbeid: Ulf Stigen (Frp), Haakon Brænden (KrF), Sigbjørn Odden (H) og Karsten Gjefle (V) er godt fornøyd med at de har klart å få til et samarbeid for den neste fireårsperioden.
De ikke-sosialistiske partiene i Nordstrands bydels- utvalg har lagt frem en intensjonsavtale for den neste fireårsperioden.

Sæter: I forkant av forrige ukes møte i bydelsutvalget, innkalte de ikke-sosialistiske partiene til en pressekonferanse i bydelshuset på Sæter. Partiene var representert ved gruppelederne Sigbjørn Odden (H), Ulf Stigen (Frp), Karsten Gjefle (V) og Haakon Brænden (KrF). Anledningen var fremleggingen av en intensjonsavtale som de fire partiene har kommet fram til.

Samlet

Denne avtalen er et fellesprodukt og vi synes det er positivt at de fire partiene har kommet frem til dette sammen, sa Sigbjørn Odden.

Vi er veldig fornøyd med at vi har dette grunnlaget å jobbe ut ifra. Det kan være et spark til Rådhuset at vi klarte å få til et samarbeid her på Nordstrand selv om vi har et rent borgerlig flertall, mente Ulf Stigen (Frp).

I intensjonsavtalen heter det at den klart største utfordringen for Nordstrand bydel i kommende periode vil være å få kontroll over bydelens økonomi.

Vi kan ikke løse de økonomiske problemene med enkle grep. Vi må søke løsninger som gir resultat på sikt og noe vi må jobbe med er at kriteriesystemet ser ut til å slå skjevt ut på Nordstrand. Ut ifra bystyrets budsjett for neste år er dette ikke blitt endret, sa Odden og presiserte at de ikke ønsker å utelukke SV og Ap.

Vi vil også sikre en konstruktiv dialog med de sosialistiske partiene. For å løse de økonomiske problemene tror vi det er gunstig å stå samlet, sa Odden.

Gruppemøter

Også Gjefle (V) og Brænden (KrF) var fornøyd med samarbeidet.

Det har vært forhandlinger og det har vært krevende, men vi har kommet fram til en avtale som vi kan leve med, sa Brænden.

Vi gikk til valg på at vi gjerne ville være med på opprydningen i økonomien så vi er veldig glad for at det har vært en konstruktiv dialog, uttale Gjefle.

Videre står det i intensjonsavtalen at partene i avtalen forplikter seg til å delta på felles gruppemøter torsdagen uken før BU-møtene. Ved behov kan ekstramøter avtales, eventuelt med de ikke-sosialistiske partiene.

Vi har også oppfordret Ap og SV til å komme frem til en lignende intensjonsavtale, avsluttet Odden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere