RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sammen på årets søndagstur


Mamma Catherine og pappa Thorodd Bakken tok med sønnene Petter (6 1/2) og Martin (4) som bøssebærere på søndag. Alle Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Mamma Catherine og pappa Thorodd Bakken tok med sønnene Petter (6 1/2) og Martin (4) som bøssebærere på søndag. Alle Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Hele familien Bakken dro på bøssetur søndag. Ungene kommer litt nærmere det å oppdage at ikke alle har det like bra, sier foreldrene.

NORDBERG/GAUSTAD/ULLEVÅL: Hele familien Bakken troppet opp på ungdomshuset ved Nordberg kirke søndag for å få tildelt "rode" og bøsse. Både Petter (6 1/2) og Martin (4), mamma Catherine og pappa Thorodd.

Empati

Vi har valgt å ta med barna på innsamlingsturen, og vil også oppfordre andre til å gjøre det samme. Det kan jo blant annet være med på å vekke empatien når barna blir med på en slik innsamling kommer de nærmere det å oppdage at ikke alle har det like bra, sier mamma Cathrine.

Også i fjor stilte hele familien opp som innsamlere for TV-aksjonen.

Kjempejobb!

Nordre Aker Budstikke ble med familien Bakken øverst i Gaustadveien. Første kvinne ut er Torunn Skui, som åpner døren for familien. Hun har lagt pengene frem på forhånd.

Jeg pleier å gi hvert år jeg, men i år synes jeg formålet er ekstra godt. Og i tillegg har det vært veldig bra markedsført også, sier Skui, som putter på penger når Martin rekker frem bøssen.

Men ikke alle er hjemme i rekkehusområdet øverst i Gaustadveien. Og der ingen åpner klistrer familien opp en lapp om at de har vært der. Og ønsker man likevel å gi, så er det bare å ringe.

Ruth Haug lenger borte i veien gir også gjerne til Blå Kors.

Et veldig bra tiltak i år. Blå Kors gjør en kjempejobb! Markedsføringen kan kanskje diskuteres, med tanke på å fronte aksjonen med barn. Likevel, kanskje det er det som skal til, sier hun.

Petter og Martin er skikkelig flinke og ivrige bøssebærere, og har allerede samlet inn masse penger. Man trenger ikke si så mye heller det er bare å ringe på og rekke frem bøssen når noen åpner døren det virker i massevis det!

Jeg leste i Nordre Aker Budstikke at deler av innsamlingen også skal brukes internasjonalt det er også bra. Jeg kjenner godt til Blå Kors. I barne- og ungdomstiden i Bodø var det Blå Kors som stilte opp som "fritidsklubb" for oss. Det var stas det, forteller bydelsadministrasjonens økonomi- og personalsjef, Ellen Oldereid, som åpner neste dør.

Stort engasjement

På Nordberg er Svein Aarseth, lokal innsamlingskomiteleder, fornøyd med engasjementet.

Vi har en liste med navn over tidligere bøssebærere som vi ringer. Det har ikke vært noe problem å skaffe nok frivillige, sier Aarseth, før han sender 90 bøsser, og dobbelt så mange bærere, ut på veien.

Når vi ringer og spør, sier folk, "Det vil vi gjerne! Hva går det til i år". Det viser at dugnadsånden er stor, sier Aarseth.

Det kan de bekrefte på Ullevål, der Mona Magnussen og Ann Kristin Stubberud Lieng måtte avvise folk da alle de 47 rodene, og vel så det, var bemannet.

Mange tar dette som en søndagstur-runde, sier Magnussen og legger til:

Både unge og gamle stiller opp. Jeg tror det oppleves som litt "status" å være bøssebærer, det går jo til en god sak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere