*Nettavisen* Nyheter.

Sammen på Palmesøndag

Sjelden er Holmlia kirke så velfylt som den var Palmesøndag. Men så var da også denne gudstjenesten lagt opp for både lutheranere og og katolikker.

Holmlia: Vi står sammen om det som skjedde i påsken og som Bibelen forteller om, så hvorfor skulle vi ikke også være sammen i denne høytidsstunden, sier sogneprest Hans Erik Raustøl i Holmlia menighet. Ved sin side har derfor pater Frans.

Også tidligere år har gudstjenesten i Holmlia kirke på Palmesøndag vært lagt opp etter et spesielt program. Først samling på parkeringsplassen nedenfor kirken hvor alle får "palmegrener" mens kirkeklokkene slår. Så en liturgi, fellessang og tekstlesing før alle gir seg i kast med bakken opp til kirken. Først prest og pater og fire unge med kors og lys - og så det lange følget hvor alle har sin lille "palmekvist" i hånden.

"Hosianna, Davids sønn" synges det gang på gang helt til alle er oppe ved kirkedøren.

En tempeltjener, Carl Traaen tar imot og så åpnes dørene for alle som vil være med på å innlede Påskehøytiden i kirken.

For anledningen er kirkerommet delt på en annen måte enn vanlig. Og så får vi hele påskehistorien - lest med tilhørende sang.

Lutheraner og katolikker har som sagt mye felles og kan derfor ha gudstjeneste sammen. Men nattverden kan de ikke helt enes om hvordan skal gjennomføres. Derfor hadde Holmlia kirke to altere i går hvor katolikkene bare fikk sitt brød mens lutheranerne fikk både vin og brød.

Stemingsfullt

En svært stemningsfull gudstjeneste som både var vinklet på selve påskebudskapet og at det i Holmlia kirke i dobbelt forstand er stor takhøyde.
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag